Hortikultura

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Biotehniška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister inženir hortikulture
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa je s povezovanjem različnih znanj iz naravoslovja in tehnologije diplomanta usposobiti za pridelavo hortikulturnih rastlin ob hkratnem upoštevanju sonaravnega razvoja kmetijskega prostora. Pridobljeno znanje diplomantu omogoča interdisciplinarno razumevanje pridelave in uporabe kakovostnih hortikulturnih rastlin, tako za potrebe varne hrane kot ohranjanja kulturne krajine oziroma človekovega bivalnega okolja.

Vpisni pogoji

V magistrski študijski program Hortikultura se lahko vpišejo kandidati, ki so zaključili:

a) univerzitetni ali visokošolski strokovni študijski program prve stopnje s področja ved o življenju oz. biotehniških ved na Biotehniški fakulteti UL ali drugih fakultetah.

b) univerzitetni ali visokošolski strokovni študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij, ki obsegajo vsaj 180 kreditnih točk po ECTS, če dodatno opravi od 10 do 60 kreditnih točk po ECTS izmed predmetov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Kmetijstvo – agronomija, ki jih za vsakega kandidata posebej določi pristojna študijska komisija. Kandidati lahko dodatne obveznosti opravijo med študijem na prvi stopnji ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študij.

c) predbolonjski visokošolski strokovni študijski program s področja ved o življenju oz. biotehniških ved na Biotehniški fakulteti ali drugih fakultetah.

d) predbolonjski visokošolski strokovni študijski program z drugih strokovnih področij če dodatno opravi od 10 do 60 kreditnih točk po ECTS izmed predmetov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Kmetijstvo – agronomija, ki jih za vsakega kandidata posebej določi pristojna študijska komisija. Kandidati lahko dodatne obveznosti opravijo med študijem na prvi stopnji ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študij.

Pogoje za vpis izpolnjujejo tudi kandidati, ki so končali enakovredno izobraževanje v tujini, in se vpisujejo pod enakimi pogoji, kot veljajo za kandidate, ki so zaključili šolanje v Sloveniji. Pred vpisom v študijski program morajo opraviti postopek priznavanja izobraževanja za namen nadaljevanja študija.

V primeru omejitve vpisa veljajo naslednja merila izbora:
a) kandidati iz točke a) in c) izbrani na osnovi poprečja ocen na dodiplomskem študiju.
b) kandidati iz točke b) in d) bodo izbrani glede na:
– povprečje ocen na dodiplomskem študiju: 60%,
– povprečje ocen dodatnih izpitov, določenih v tč. b) in d): 40%.

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se