Mednarodni odnosi

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za družbene vede UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant mednarodnih odnosov (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Študijski program interdisciplinarno pristopa k proučevanju mednarodne skupnosti, delovanju držav, mednarodnih vladnih in nevladnih organizacij, transnacionalnih podjetij in družbenih gibanj. Znanje več tujih jezikov, v času študija pridobljene organizacijske in vodstvene sposobnosti, široka paleta znanj, veščina sprejemanja in izvajanja odločitev ter pogajalske veščine so glavni adut diplomantk in diplomantov.

Vsebina programa Mednarodni odnosi je povezana s proučevanjem odnosov med akterji in procesi v sodobni mednarodni skupnosti. Pristop k obravnavi ključnih globalnih vprašanj, kot so gospodarska in finančna kriza, revščina, terorizem, podnebne spremembe, jedrsko oboroževanje, migracije in ostali, je izrazito interdisciplinaren, saj obsega tako politološka, mednarodna ekonomska in pravna kot tudi sociološka, kulturološka, komunikološka in metodološka znanja.

Diplomanti in diplomantke najdemo v zasebnem in javnem sektorju, na vseh področjih zunanjih zadev in diplomacije, v mednarodnih organizacijah in evropskih institucijah ter na gospodarsko-poslovnem področju, pravzaprav povsod, kjer se zavedajo pomena globalnosti.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • pred 1.6.1995 končan štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
216SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se