Teološki študiji (Maribor) – UM FF (dvopredmetni)

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
90 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant teoloških študij (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Program je skupni program Teološke fakultete UL in Filozofske fakultete UM oziroma Fakultete za naravoslovje in matematiko UM. Dvopredmetni univerzitetni program Teoloških študij je povezljiv z dvopredmetnimi pedagoškimi programi Univerze v Mariboru na Filozofski fakulteti (angleški jezik s književnostjo, filozofija, geografija, madžarski jezik s književnostjo, nemški jezik s književnostjo, slovenski jezik s književnostjo, sociologija, zgodovina in pedagogika) in na Fakulteti za naravoslovje in matematiko (biologija, fizika, kemija, matematika, računalništvo in tehnika).

Pri izvajanju dvopredmetnih študijskih programov sta za vse študente, ki izberejo dvopredmetni univerzitetni program Teoloških študij, matični fakulteti Filozofska fakulteta UM oziroma Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM.

Diplomanti teoloških študij pridobijo temeljno znanje o religijski, cerkveni in družbeni situaciji v evropskem prostoru. Seznanijo se z možnostmi ekumenskega, medverskega dialoga in razvijejo čut za teološka vprašanja v sodobni kulturi. Ker to znanje povežejo z drugim predmetnim področjem, jih to usposobi za interdisciplinarno mišljenje. Vpišejo se lahko v magistrski dvopredmetni pedagoški program teologija.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.000 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
223SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se