Umetnostna zgodovina (dvopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani umetnostni zgodovinar (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Temeljni cilji programa so izobraževanje diplomantov, ki bodo pridobili osnovna znanja s področja umetnostne zgodovine in se s tem usposobili za samostojno delo na področju umetnostne zgodovine. Tekom študija bodo osvojili umetnostnozgodovinsko znanje s študijem teoretičnih in metodoloških konceptov, pridobili sposobnost razumevanja umetnostnozgodovinske dediščine starejših obdobij in sodobne likovne produkcije in bodo sposobni ta znanja aktivno in kritično vključiti v širši družbeni kontekst ter bodo usposobljeni za reševanje strokovnih in delovnih problemov s področja umetnostne zgodovine, zlasti z iskanjem novih virov znanja in z uporabo znanstvenih metod.

Diplomanti se lahko zaposlujejo na področju raziskovanja, varovanja in prezentacije kulturne dediščine, na področju sodobne likovne produkcije, njenega raziskovanja, prezentacije in trženja, na področju popularizacije kulturnih dobrin, na področju bibliotekarstva, založništva in medijev, oglaševanja in turizma, kot svetovalci v odnosih z javnostmi,… Na podlagi pridobljenega znanja na 1. stopnji pa se bodo lahko uspešno vključili v podiplomske študijske programe s področja umetnostne zgodovine in drugih sorodnih ved.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od maturitetnih predmetov – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
584SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se