Turizem

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za turistične študije Portorož - Turistica UP
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani organizator turizma (UN)
Kraj izvajanja:
Portorož

O študijskem programu

Temeljni cilji programa so posredovanje ustreznih znanj, razvijanje sposobnosti diplomantov za samostojno metodološko delo, kritičnost ter analitičen, ustvarjalen in inovativen pristop k reševanju problemov s področja turizma in razumevanju dinamike domačega in mednarodnega turističnega gospodarstva.

Skozi študij teoretičnih in metodoloških konceptov študenti pridobijo strokovno znanje ter se usposobijo za prenos in uporabo teoretičnega znanja v prakso in reševanje strokovnih in delovnih problemov, zlasti z iskanjem novih virov znanja in uporabo metod za razumevanje, vodenje in upravljanje zahtevnejših raziskovalnih procesov na področju razvoja turizma in njenih storitev oziroma dejavnosti.

Diplomanti se bodo lahko zaposlili v turističnih in s turizmom povezanih organizacijah, ki delujejo na domačem in mednarodnem turističnem trgu: potovalne agencije, gostinska podjetja, hoteli in drugi nastanitveni obrati, organizatorji potovanj, itd. V javnem sektorju pa se bodo diplomanti zaposlovali v turistično-informacijskih pisarnah, lokalnih in regijskih turističnih organizacijah, razvojnih agencijah, Slovenski turistični organizaciji ter v drugih državnih organih in organizacijah, ki pokrivajo področje turizma in njegovega razvoja.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz izbirnega maturitetnega predmeta: Sociologija, Zgodovina ali Geografija – oziroma kateregakoli drugega maturitetnega predmeta, v kolikor je enega od omenjenih predmetov že opravil v okviru poklicne mature, ali
  • pred 1.6.1995 uspešno zaključen katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite