1, 2, 3, 4, 5, 6… 7. glasbeni festival PungArt v Metliki!

18. in 19. aprila, ponovno odpira sezono slovenskih open-air festivalov!

S spomladanskimi dnevi se odpre sezona slovenskih open-air glasbenih festivalov. Ta čast že 7. leto zapored pripada 2-dnevnemu glasbenemu festivalu PungArt, ki ga v Metliki organizira Kulturno-umetniško društvo Plac, katero letos praznuje častitljivih 10 let neprekinjenega obstoja in delovanja!

 

Metliški festival PungArt 2014 tako kot vsako leto doslej tudi z letošnjim letom ponuja med drugim tudi manj uveljavljeno glasbeno vsebino, popularne glasbene veterane, alternativo, glasbeno umetnost v vsej svoji žanrski širini, novitete, ustvarjalno kvaliteto ter Yugo nostalgijo!

 

18. in 19. aprila se bo na športnem igrišču Pungart zvrstilo 9 glasbenih izvajalcev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

 

Iz Novega mesta prvič na PungArt oder prihajata dva manj uveljavljena benda Incapsa, ki preigrava svojevrsten alternativni rock, in Kung Fu Vegan, ki se bolj nagiba k avtorskem eksperimentiranju v funky punk dub žanru.

Publika na PungArtu bo spoznala tudi svojevrsten AntiGlobalEtnoPunk glasbeni žanr, v izvedbi grenko-sladkih rapsodij 9-članske srbske zasedbe Neozbiljni pesimisti.

 

V elektro vode s primesmi duba ter indie-trashy popa bosta obiskovalce festivala popeljala slovenski trio Trus! s predstavitvijo albuma „Banana Split“ in srbski sekstet Svi na pod, ki bodo predstavili svoj novi album „Mladost“. Za popoln prehod iz analognega v binarno pa bo poskrbel Kleemar, enfant terrible prekmurske IDM elektronike.

 

S tremi velikani jugoslovanske glasbe pa se bo časovni stroj PungArt-a zavrtel za 30 let nazaj: najstarejši in aktivni hard-core/punk bend v Srbiji – KBO!, najvplivnejši punk-rock bend z območja bivše Juge, ki še vedno ostaja neuničljivo seme novovalovske scene – Električni orgazam in kontroverzni avant postpunk bend, ki si je ime nadel po serijskem morilcu – Trobecove krušne peći.

 

Vabljeni na 7. PungArt 2014, ki kot pravljično število 7 simbolizira zakon kulture in s tem glasbe, naravnane na drugačno frekvenco, po kateri potuje po valovih glasbene galaksije, na krilih idealizma in nostalgije!

Več informacij na: http://kudplac.si/sl/pung-art/pung-art-2014 


PungArt 2014 : Line-Up

18. april, petek

  • Incapsa
  • Trobecove krušne peći
  • KBO!
  • Neozbiljni pesimisti

19.april, sobota

  • Kung Fu Vegan
  • Trus!
  • Kleemar
  • Električni orgazam

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.