Razpis za nove denarne pomoči!

Namen Fundacije Študentski tolar, ki jo je leta 2006 ustanovil ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. V te namene Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, podeljuje študentom nepovratne denarne pomoči v skupni višini 50.000 €. S pozivom želimo reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov.

 

Predmet poziva je dodeljevanje nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski. Posameznemu prosilcu se sme dodeliti denarno pomoč v enkratnem znesku v vrednosti od 300 do 800 €. Študenti lahko za pomoč zaprosijo kadarkoli v času trajanja poziva, t. j. do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. 10. 2014. Sredstva za denarno pomoč je zagotovil ŠOU v Ljubljani.

 

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu najdete na naši spletni strani www.studentski-tolar.si.

 

Obenem še vedno trajajo nekateri drugi naši programi:

  • Razpis za subvencionirane jezikovne tečaje.
  • Študentom, v sodelovanju s ŠOU Šport, nudimo 50 % popust za celoletne rekreacije (aerobika, HITT trening, joga, pilates, plavanje, zumba, …) in plesne tečaje (hip hop, jazz in klasični balet, salsa, swing, …) v izvedbi zavoda ŠOU Šport.
  • S Hostlom Celica nudimo 30 % popust pri doplačilu študentske prehrane, ki velja za njihova kosila in all you can eat večere.
  • Pri vsakem ciklu psiholoških delavnic Študentske svetovalnice nudimo študentom po tri brezplačna mesta.

 

Na naši spletni strani lahko preverite, kakšno pomoč ponujamo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.