10. Teden kulture na placu

V Metliki bo na Partizanskem trgu med 14. in 20. julijem potekal jubilejni 10. festival Teden kulture na placu, ki ga organizira neprofitno in prostovoljno Kulturno-umetniško društvo Plac.

 

Festival slovi kot brezplačni 7-dnevni kreativni oddih na prostem za najmlajše, mlade, starejše in družine, saj čez dan ponuja osvežitev v bližnji reki Kolpi ter kampiranje, kreativno ustvarjanje na raznovrstnih delavnicah in večerno kulturno-glasbeno hranjenje.

 

10. TKNP tudi tokrat vabi udeležence na 14 različnih delavnic pod vodstvom 25-ih mentorjev, kjer se odkrivajo talenti, producirajo domišljijski izdelki in tkejo vezi med različnimi generacijami.

Letošnje delavnice, katerih udeleženci se tudi predstavijo z izdelki na zaključnem večeru, so:

muziciranje, re-arhitektura v Sezamovem otroškem kotičku, ilustracija, zajtrk na TKNP, postani DJ, street art z Zek Crew, break dance, rap, fotografija, videografije, pripovedovanje zgodb, kuhajmo racionalno, Anselma mix in pravljice s Kočotom.

Prijave na delavnice potekajo preko spletnega obrazca na http://www.kudplac.si/sl/tknp/teden-kulture-na-placu-2014/delavnice.

 

Brezbrižne poletne večere, ki bodo vgravirali nove spomine, bodo popestrili plesni, otroški, improvizacijski in kulturno-glasbeni dogodki 17-ih različnih ustvarjalcev in glasbenikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške ter Srbije.

 

V vlogi improvizatorjev se bodo predstavili Improvizacijsko gledališče Iglu, za otroški smeh bo poskrbela Animacijska skupina 3 princeske ob glasbeni spremljavi skupine Sveže sadje, Plesno društvo Krokar bo izvedlo uverturo v multimedijsko predstavo Odnosi, v ognjeni ples pa bo prisotne zavedel Teater Ponorelii.

 

Glasbeno kuliso, ki se bo čez celoten teden sestavljala iz različnih glasbenih žanrov od latino, rock-a, funky, elektronike do blues-a, folk-a, reggae, dubstep in jazz-a ter drugih, bodo postavili:

1/2 Nuns with Guns (plesna noč),  Jure Tori Trio, avdio vizualni spektakel After je bolji od partyja aka ABOP (iz Hrvaške), banjaluški glasbeni hybrid Sopot, R’n’R inštalacija v izvedbi performerja Josip A Lisac (iz Srbije), temperamentni latino bend Las Cuerdas ter funky bluzerji Bad Notion.

Potop v hip hop vode z raperskimi stihi bodo izvedli umetniki besed Simpl & Nedelaz, Deejay Woo-D in splitska atrakcija Dječaci! Vse skupaj bo začinjeno z break dance showom v izvedbi Flow From Below. Po 10-ih letih pa se v Metliko vračajo Mi2, ki bodo sobotni večer popestrili s skorajda že ponarodelim repertuarjem. 

 

Več informacij o programu je na voljo na http://www.kudplac.si/sl/tknp/teden-kulture-na-placu-2014. Vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.