13. slovenski festival vin in 3. festival kulinarike

»Domače in moderno – slastno in strastno«

18. do 19.11.2010 ob 13.00-21.00
Hotel Slon Best Western Premier
Grand hotel Union Executive

Ta teden bo v Ljubljani potekal sedaj že tradicionalni Slovenski festival vin. Predstavili se bodo vrhunski vinarji in vinogradniki, tako slovenski kot tudi tuji. Dogajanje bo spremljal izobraževalni program, vodene degustacije, predavanja in delavnice.
Namen festivala je predstaviti slovenska vina naključnim obiskovalcem kot tudi poznavalcem vin, strokovnjakom in poslovnežem. Je vodilna tovrstna prireditve v Sloveniji, kar potrjuje njena priljubljenost med obiskovalci in novinarji, veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev.
Obenem bo potekal na istih lokacijah letos že tretjič Festival kulinarike. Predstavili se bodo slovenski in tuji proizvajalci s ponudbo sirov, pršutov in drugih suhomesnatih proizvodov, olj, kruha, kisa, medu, tartufov, čokolad idr. Potekale bodo vodene degustacije in predstavitve, na katerih svoje kulinarične dobrote predstavljajo izbrani kuharski mojstri. Osnovna ideja je domača, tradicionalna hrana, pripravljena in ponujena na sodoben način.

V sklopu festivalov bodo potekale številne delavnice.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.