15. ZZ Nesov tek

V torek, 24. maja Zdrava zabava tokrat že petnajstič v centru Maribora prireja ZZ Nesov tek, ki je znan po tem, da je se od drugih tekov razlikuje, poudarek je namreč na druženju in zabavi. Lansko leto je po Mariboru teklo 1200 rekreativcev, organizatorji pa jih glede na prejšnja leta tokrat pričakujejo še več.
Tek je bil sprva namenjen študentom in drugim mladim Mariborčanom, a je prerasel začetne zastavljene okvirje in je danes prireditev za vse generacije. »ZZ Nesov tek je največji tek brez startnine, ne samo v Mariboru temveč tudi v Sloveniji,« pravi Klemen Tasič iz Zdrave zabave in dodaja: »prvim 1000 tekačem pa tudi podarimo spominsko majico, seveda pa poudarek ni toliko na tekmi kot na sami popestritvi dogodka.« Kar dela prireditev edinstveno je to, da trasa teka teče skozi največji nakupovalni center, kar je zagotovo nekaj novega, drugačnega.

ZZ Nesov tek bo v torek, 24. maja s startom na Trgu svobode v Mariboru. Prireditev se bo pričela ob 16. uri, start samega teka pa bo točno ob 18. uri. Prijave bodo možne na dan prireditve od 16. ure naprej, Zdrava zabava pa bo prvim 1000 prijavljenim podarila majico. Sicer imajo udeleženci imajo možnost informativne prijave že sedaj preko spleta (www.nesovtek.com), ki jim lahko prinese lepo nagrado, a se morajo na startu prijaviti še enkrat. Teklo se bo po dveh trasah – krajši, 3 kilometrski in daljši 6,5 kilometrski, obe pa sta primerni za tekače vseh starosti. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Potek tras:
Start na Trgu svobode, nato po Slovenski ulici, kjer trasi zavijeta na Gosposko do Glavnega trga, kjer prečkata Koroško cesto in nadaljujeta preko starega mostu. Na Trgu revolucije zavijeta levo po Pobreški cesti do podhoda pod Titovim mostom, nato zavijeta na Titovo cesto (ob Europarku), zavijeta skozi Europark in nadaljujeta nazaj pod Titovim mostom, po Pobreški do starega mostu in Koroške ceste. Krajša trasa se bo nato preko Glavnega trga vrnila do Trga svobode, kjer bo cilj, daljša trasa pa za starim mostom nadaljuje po Koroški cesti do Strme ulice, kjer se spusti do nabrežja reke Drave. Nadaljuje po pešpoti ob Dravi do Koroškega mostu, kjer zavije nazaj na Koroško cesto in po Koroški nadaljuje do Glavnega trga, po Gosposki in Slovenski ulici do Trga svobode, kjer je cilj.

Prireditev ima bolj zabavni kot tekmovalni značaj, in tudi tistim, ki ne bodo tekli zagotovo ne bo dolgčas. Dogodek bo kot zmeraj popestrila športna tržnica, dobra glasba, skupinsko ogrevanje in druge zanimivosti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.