1500€ za otroke!

Prihajajoči božični prazniki so tisti čas, ki ga še posebej radi preživimo v krogu svoje družine. Tudi med študenti najdemo mnogo družin, ki so združene pod okrilje Kluba študentskih družin Slovenije. Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) in Zavod Socialni inkubator Študentski kampus (SIŠK) sta v začetku decembra organizirala Praznični dobrodelni teden v Študentskem kampusu, kjer smo študentje zbirali sredstva za Klub študentskih družin. Zbrana sredstva v višini 1500€ smo namenili nakupu igrač za otroke študentskih družin.

 

ŠOU v Ljubljani vsako leto nameni del svojega proračuna Klubu študentskih družin Slovenije, saj je namen študentske organizacije skrb za vse študente, s posebnim poudarkom na socialno ogroženih in marginaliziranih skupinah študentov (študentje invalidi, LGBT skupnost, študentske družine itd.). Klub študentskih družin je del teh sredstev letos namenil nakupu skupne omare za igrače v študentskem domu v Rožni dolini, kjer živi večje število študentskih družin.

 

Ker je ta omara do sedaj bila večinoma prazna, smo se na ŠOU v Ljubljani in Zavodu SIŠK odločili, da za letošnje božične praznike razveselimo otroke študentskih družin z novimi igračami. Tako smo sredstva v višini 1500€, zbrana na Prazničnem dobrodelnem tednu, namenili Klubu študentskih družin Slovenije; v sklopu programa na Prazničnem dobrodelnem tednu pa smo organizirali tudi lutkovno predstavo, ki se jo je udeležilo več kot 40 otrok in staršev.

 

Zavod Socialni inkubator Študentski kampus je pred kratkim postal tudi socialno podjetje, kar pomeni, da mu bodo omogočene posebne spodbude za zaposlovanje socialno ogroženih in ranljivih skupin ljudi: iskalce prve zaposlitve, brezposelne mladoletne osebe brez zaključenega osnovnega ali nižjega poklicnega izobraževanja, dolgotrajno brezposelne osebe, invalide, težje zaposljive osebe, itd. Študentski kampus tako ni več le študentsko središče, temveč bo v prihodnosti skrbel tudi za mlade diplomante, ki se borijo z brezposelnostjo in že dlje časa iščejo prvo zaposlitev. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.