Razpis za sto pripravnikov

Socialna zbornica Slovenije je v sodelovanju z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavila razpis, s katerim izbira projekte, v katerih bi za 12 mesecev skupno zaposlili 100 pripravnikov s področja socialnega varstva. Rok za prijavo je 15. januar 2016, v ta namen pa je predvidenih nekaj manj kot 1,7 milijona evrov. Gre za razpis v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Računsko sodišče opozarja na težave na področju zadolževanja občin, tudi v povezavi z ustanavljanjem oziroma nakupi deležev v gospodarskih družbah. Nekatere občine namreč z ustanavljanjem gospodarskih družb pogosto zaobidejo javnofinančne predpise o zadolževanju, s čimer pa se problematika njihovega zadolževanja le še povečuje.

Ministrstvo za javno upravo je vzpostavilo krovni državni računalniški oblak, ki naj bi omogočil bolj zanesljivo in cenejše delovanje javne uprave. V naslednjem koraku bodo vanj začeli seliti posamezne državne informacijske sisteme, je na včerajšnji predstavitvi pojasnil vodja projekta Marko Ambrož.

Senat ljubljanske univerze je na včerajšnji seji sprejel pravilnik, ki ureja vprašanje plagiatorstva in določa, da se vsako delo pred zagovorom preveri z določeno programsko opremo. Pravilnik bo začel veljati 6. januarja, uporabljati pa se bo začel 1. aprila 2016.

Ministrstvo za okolje in prostor je v javno obravnavo, ki bo trajala do 1. februarja, dalo osnutek operativnega programa ravnanja z odpadki. Gre za ključni dokument na tem področju za obdobje do leta 2020, sestavljen pa je iz programa ravnanja z odpadki in programa preprečevanja odpadkov, so sporočili z ministrstva.

Vlada bo na današnji seji obravnavala novelo zakona o referendumu in o ljudski iniciativi, ki zakon usklajuje sspremembami ustave na področju referendumske ureditve iz maja 2013. Vlada in DZ sicer s spremembami zakona že krepko zamujata, saj je ustavni zakon naložil uskladitev zakona s spremembami ustave v letu dni.

Datum obvezne uporabe davčnih blagajn se nezadržno bliža, zato na Fursu vse, ki poslujejo z gotovino, ponovno pozivajo, naj pravočasno uredijo vse potrebno. Trenutno davčne blagajne uporablja le 10 odstotkov zavezancev, nekaj več je tistih, ki so že pridobili namensko digitalno potrdilo, brez katerega davčna blagajna ne deluje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.