»Sen znala jes« – Rudi Bučar

Ekskluzivni koncert trubadurja slovenske Istre, ki bo na velikem odru v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z za to priložnost okrepljeno zasedbo ISTRABEND XL prvič v prestolnicipredstavil svojo novo dvojno zgoščenko Konəc (Celinka, 2015).

 

Rudi Bučar, glas, kitara; Janez Dovč, harmonika; Goran Krmac, tuba; Gaber Radojević, glasbeni producent in glas; Robert Pikl, kitare, ukulele, pedal steel; Anže Langus Petrović, bas, kontrabas, kitara, tolkala, glas; Boštjan Grabnar, klaviature, harmonika, glas; Mitja Bobič, glas, trobenta; Jure Rozman, bobni, tolkala; Lea Sirk, glas, flavta

 

Gosti: Peter Lovšin, Zdenko Cotič in ženski zbor »Frčafele«

 

Rudi Bučar s svojim glasbenim ustvarjanjem že dobro desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino. Dvanajst let po izidu njegovega prvega albuma (Kapot, ZKP RTV Slovenija) se bo občinstvu predstavil s posebej za to priložnost okrepljeno zasedbo Istrabend XL. Poleg nepogrešljivih glasbenih prijateljev, harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmca in glasbenega producenta Gabra Radojevića se mu bodo na odru pridružili še Robert Pikl, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Mitja Bobič, Jure Rozman, Lea Sirk in seveda Frčafele, zbor istrskih mladih pup, s katerimi je leta 2014 osvojil prvo nagrado festivala Melodije morja in sonca.

 

Za Rudijem Bučarjem je izjemno uspešna koncertna sezona; skorajda ni vikenda, ko ne bi s svojim triom igral na različnih prizoriščih, kjer predstavlja svojo povsem novo dvojno zgoščenko Konəc (Celinka, 2015). Na njej so zbrane avtorske pesmi v istrskem duhu, prav tako pa vsebuje za Bučarja značilne priredbe ljudskih »ištrijanskih« skladb.

 

Rudi je vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno zaključil študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasovno interpretacijo in mojster istrske poetike. V slovenski Istri ga imajo že za svojega trubadurja; lahko rečemo,  da je postal sodobna primorska legenda. Svoj ekskluzivni koncert, s katerim se bo v Ljubljani prvič predstavil na velikem odru, napoveduje s temi besedami:

 

»To bo poklon  zemlji, ki jo imam zelo rad – Istri in njenim glasbenim koreninam. Alo, sa vidəmo u Lubjane.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.