18. mednarodni oglaševalski festival nove Evrope Zlati boben

Za nagrade se poteguje 1701 prijavljeno delo

Prijavitelji iz 37 držav nove Evrope so v tekmo 18. Zlatega bobna, 5. do 8. oktober 2011, Hotel Bernardin, Portorož, prijavili 1701 delo. Za 14 Grand Prix, Golden Drum in Silver Drum, Golden Rose, Golden Net, Brand Grand Prix, Virtuoso in Golden Watch nagrade se poteguje 1491 del. Za naziv zmagovalca natečaja Piran Portorož Poster Award pa se potegujejo avtorji 210 kreativnih plakatov.

Drugačen tekmovalni program

Tekmovalni program 18. festivala Zlati boben prinaša vrsto sprememb. Najbolj prepoznavna novost, na kateri je zgrajena celotna struktura tekmovalnega programa, je delitev programa na dve sekciji, Single Channel in Multi Channel. V prvi sekciji, sestavljeni iz osmih skupin, tekmujejo dela, ki za komuniciranje uporabljajo en sam komunikacijski kanal, v drugi sekciji, sestavljeni iz šestih skupin, pa tekmujejo dela, ki integrirano izkoriščajo več komunikacijskih kanalov. Prezreti pa ne moremo tudi dejstva, da se je letošnji festival ponovno vrnil v svoje tradicionalne okvirje Nove Evrope.

Najboljši na Zlatem bobnu gredo na The CUP

Sodelovanje v kreativni tekmi Zlatega bobna je privilegij, ki ekskluzivno omogoča uvrstitev v interkontinentalno selekcijo in s tem osvojitev priznanja INTERCONTINENTAL CREATIVE SELECTION 2011.

 

Čas je za nagrade

Žirija Multi Channel bo v Portorožu izbrala tudi dobitnika Golden Watch nagrade, za katero se letos prvič potegujejo le v ožji izbor uvrščene kampanje tekmovalne skupine Q (celostne oglaševalske akcije), ki se bodo v živo predstavile festivalskemu občinstvu. Obe žiriji bosta skupaj prvič podelili tudi nagrade Virtuoso Awards, namenjena najboljšim posameznikom na področju fotografije, ilustracije in filmskega posnetka. Podelitvam nagrad v Portorožu organizatorji namenjajo dva večera. Četrtkova podelitev nagrad je namenjena najboljšim delom Single Channel sekcije, ki bodo tega dne prejeli priznanja Golden Drum in Grand Prix. Sobotna podelitev nagrad, združena s slovesnim zaključkom festivala, je namenjena dobitnikom nagrad Golden Drum in Grand Prix sekcije Multi Channel, podeljene bodo nagrade Virtuoso in Golden Watch ter nagrade, ki jih prijavitelji dobijo na osnovi točkovanja: Golden Rose za najboljšo agencijo, Golden Net za najboljšo oglaševalsko mrežo in Brand Grand Prix za najboljšo znamko. V okviru tega dogodka bo podeljeno tudi priznanje za najboljši plakat neuradnega dela tekmovanja Piran Portorož Fiction. Obe prireditvi bosta z drugačno vsebinsko zasnovo sledili novi strukturi tekme in poskrbeli za primerno noto festivala. Nagrade Silver Drum pa bodo dobitnikom izročene po festivalu.

 

Letos bo prvič na Zlatem bobnu podeljena posebna nagrada Virtuoso za izjemne dosežke v kategorijah Best Illustration, Best Photography in Best Cinematography.

 

Rdeča nit programa je “Nova Evropa, nova miselnost”

Nova Evropa, nova miselnost ni zgolj osrednja tema 18. mednarodnega oglaševalskega festivala Nove Evrope Zlati boben, ampak je dolgoročen izziv agencijam, oglaševalcem, medijem in druge članom kreativne industrije. Z novim videzom in umeščenostjo festivala Zlati boben želijo organizatorji (SOZ) pozicionirati festival kot mesto za najbolj kreativne, inovativne in najdrznejše ideje Nove Evrope.

 

Zlati boben tudi letos ostaja zvest principu odličnih, nepozabnih zabav, saj obiskovalce že v sredo od 21.00 dalje v Hotelu Bernardin čaka spoznavni večer Golden Drummers Get-together z DJ-ji in saksofonistom Lovrom Ravbarjem. V četrtek po podelitvi nagrad bo ob 22.30 obiskovalce v Gledališču Tartini navduševal Magnifico s skupino, zabavo pa bodo do jutranjih ur nadaljevali DJ-ji v Cafe Teatru. V petek po 21.00 bo v Barki in News Cafe čas za National Parties Night. Posebno presenečenje za udeležence bodo pripravili Makedonci v sodelovanju z ekipo makedonskega Radio Antena 5 in Madžari z vizualno pestro zabavo Full HD->Full Hungarian Definition Party. Za zaključno sobotno druženje bo na Golden Gala Party v Hotelu Bernardin koncert Jimmy Barka Experience z DJ Borko in DJ Bakto.

 

Dodatne informacije na spletni strani festivala www.goldendrum.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.