Škisova tržnica Maribor se na ogled postavi drugič!

Škisova tržnica Maribor bo letos potekala drugič zaporedoma na platojih mariborske tržnice, 5. oktobra 2011. Škisova tržnica je tradicionalen projekt Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS), ki pa smo jo razširili še v štajersko prestolnico, kjer se bodo slovenski študentski klubi ponovno lahko predstavili s svojimi značilnimi lokalnimi posebnostmi, izmenjali dobre prakse, mnenja in načrte za novo študijsko leto.

Škisova tržnica Maribor je podobno kot ljubljanska, zastavljena kot tržnica, saj se na posebej pripravljenih stojnicah zberejo slovenske regije, v okviru katerih delujejo posamezni klubi. Gre za eno večjih prireditev na štajerskem koncu v tem obdobju leta, ima kulturen in eko pridih. Škisova tržnica je Prireditev z nasmehom, letos že drugič na Zelenem otoku sredi mesta, kar pomeni, da organizatorji osveščajo obiskovalce o pravilnem odlaganju in ločevanju odpadkov, katere s tem pripravijo na reciklažo. V okviru tega Zveza ŠKIS sodeluje s podjetji Eko plus, Snaga Maribor in Surovina. Po tem, ko so obiskovalci že na ljubljanski Škisovi tržnici, odlično sprejeli ločevanje odpadkov in skrb za okolje, je bilo jasno, da se dobra praksa mora nadaljevati tudi na druge prireditve v Sloveniji.

V prvi vrsti želijo organizatorji študentske klube iz vseh kotičkov naše državice pripeljati na eno mesto, kjer lahko skupaj kvalitetno preživijo prosti čas pred pravim začetkom študijskega leta.

V okviru dnevnega programa nas bodo po uradni otvoritvi pozdravili Sara Petrovčič feat. Art Music Orchestra, nato pa si bo mogoče ogledati številne klubske točke na odru, ki bodo popestrene s spremljevalnim programom in atrakcijami tako za predstavnike klubov kot tudi ostale obiskovalce. Videti bo mogoče celjske srednjeveške boje, plesne točke, uživati v poslikavah telesa, organizirano je tekmovanje v vlečenju vrvi… Prav tako bo v okviru prireditve potekala izmenjava oblačil na stojnici Ekologov brez meja, ki daje priložnost, da se obiskovalci znebijo oblačil, ki jih ne nosijo več, obenem pa osvežijo garderobo za novo študijsko leto. Izmenjava poteka po načelu prinesi 5 odnesi 5. Stara oblačila, uhane, torbice in modne dodatke ter hišne tekstilije lahko tudi zgolj podarijo. Oblačila naj bodo čista in čevlji v parih. Dogodek se izvaja v sklopu projekta Tovarna dela – Tekstil. Popoldanski program bo popestren tudi s simulacijo poledice v osebnem avtomobilu, ki ga bo na prizorišče pripeljala Avtošola Prah d.o.o., možno se bo poizkusiti v hitrostnem parkiranju v kocki, pripravljene pa so tudi nagrade.

Letos nas bodo na platojih mariborske tržnice spremljali in pozdravili tudi Erasmus in Aegge študentje iz številnih držav Evropske unije, se predstavili s posebnostmi iz svojih okolij, kar je tudi svojevrsten doprinos k sami prireditvi.  

V okviru večernega programa bomo organizatorji poskrbeli za glasbeno ekstazo rock in elektronskih ritmov domačih in tujih izvajalcev. Na glavnem odru nas bodo zabavali Can of bees, Dustin Chambers, Lucky Cupids, Red 5 Point Star, Zmelkoow in Elemental. Elektronska odra bosta dva. Planet Tuš elektronski oder bodo napolnili DJ Brlee, Lexydee DJ in Mr Andy DJ in drugi; na drugem odru pa bo prirejen Mega open air silent party & 20 years DJ Bomba, ki ga bomo v Mariboru letos priredili sploh prvič. Gre za najbolj zanimivo tišino, v kateri obiskovalci izbirajo med tremi DJ-ji in glasbo poslušajo preko brezžičnih slušalk, sledi pa nepozaben ples, ki je zanimiv med sodelujočimi samimi in tudi mimoidočimi. Vsak obiskovalec namreč pleše v ritmu glasbe, ki jo posluša in je lahko popolnoma ritmično drugačna od soplesalca, kar je prava paša za oči, še posebej pa ustvari odlično vzdušje. Poleg različnih ritmov pa pečat dodajo tudi slušalke, ki imajo anteno z lučko, ki sveti v tisti barvi, katere glasba se posluša. V večernih urah na prostem je to svojevrstna zabava, na kateri elektronske ali pa le radovedne oči ne smejo manjkati! Za techno bodo poskrbeli Veztax, Quit B in Alessio Bomb, house navdušence bodo v plesne ritme spravljali Ian Hunt, Tommy Gee White in Silver J, s clubbing-om pa bodo postregli  Tey DJ & MC Mina, Nick Karsten in Marc Bucca & Spinne.

Škisova tržnica Maribor je za mnoge še vedno novost, a s kvalitetno izvedbo in obiskanostjo, lahko postane prav tako tradicionalna, kakor je majska Škisova tržnica v Ljubljani. Zaradi boljše organizacije in kvalitetnejšega programa, so se letos v organizacijskem odboru odločili k sodelovanju povabiti tudi vse vas, ki bi vas sodelovanje na Tržnici zanimalo in v ta namen so pripravili nekaj razpisov za sodelovanje, ki si jih lahko ogledate na spletni strani www.skisova-trznica.si.

Prireditev z nasmehom je naša in vaša prireditev, zato je ne zamudite 5. oktobra 2011 med dvanajsto in eno uro zjutraj naslednjega dne.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.