180 subvencij za socialno ogrožene študente

Ob začetku študijskega leta je Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani, objavila razpisa za subvencionirane strokovne tečaje in za subvencionirane športne vadbe in tečaje. Njun namen je omogočiti tudi socialno šibkejšim študentom ŠOU v Ljubljani udeležbo na obštudijskem izobraževanju oz. rekreaciji. Z razpisoma bo fundacija podelila študentom 180 subvencij.

 

Razpisa trajata do porabe sredstev. Študentom svetujemo, da se na razpis prijavijo čim prej, saj bodo možnost teh programov pridobili študenti, ki bodo prvi ob točkovanju dosegli zadostno število točk.

 

Razpisa vključujeta tečaje znakovnega jezika gluhih, Excela, izdelave vitraža, klekljanja, krojenja in šivanja, tipkanja, plesnih tečajev za posameznike oz. pare ter različne športne vadbe (vse vrste aerobik, pilates, zumba, HIIT, joga, plavanje).

Obenem še vedno trajajo nekateri drugi naši programi, npr. razpis za denarno pomoč študentom, ki so se znašli v hujši socialni stiski, in poziv s katerim nudimo študentom brezplačno lektoriranje diplomskih in magistrskih nalog in tisk le-teh. V kratkem pa bomo razpisali tudi nova mesta za brezplačne psihološko pomoč študentom.

Na naši spletni strani www.studentski-tolar.si lahko preverite, kakšno pomoč ponujamo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.