Volitve na ŠOU Ljubljana

Na 30 visokošolskih in višješolskih zavodih, članih Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani, so potekale volitve študentov v upravne odbore Študentskih organizacij visokošolskih zavodov (ŠOVZ) za obdobje 2014−2016 ter poslancev v študentski zbor.

 

Volitev se je lahko udeležil vsak študent s statusom na svojem izobraževalnem zavodu, s seboj pa je potreboval študentsko izkaznico ali potrdilo o vpisu in osebni dokument. Volitve so izvajali volilni odbori, nadzirali pa volilni inšpektorji.

Študentski poslanci so na tajnih volitvah decembra 2012 za novega predsednika študentskega zbora ŠOU v Ljubljani z večino glasov izvolili Borisa Cesarja, absolventa slovenskega jezika na filozofski fakulteti. Z izvolitvijo novega predsednika se je konstituiral tudi nov študentski zbor za mandatno obdobje 2012−2014.

Študentski zbor je sicer najvišje zakonodajno telo ŠOU v Ljubljani. Sestavlja ga 45 študentskih poslancev, ki so predstavniki 30 višješolskih in visokošolskih zavodov in so na volitvah izvoljeni za mandatno obdobje dveh let.

Študentski zbor bo na konstitutivni seji izvolil Cesarjevega naslednika, medtem ko bo predsednika ŠOU v Ljubljani volil na prvi redni seji. Trenutno ta položaj sicer zaseda Rok Likovič.

 

Začasni rezultati so bojavljeni tukaj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.