19. mednarodna konferenca SCiM

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru se je danes v štajerski prestolnici začela že 19. mednarodna študentska konferenca SCiM. Gre za eno največjih tovrstnih konferenc v Evropi, ki se je vsako leto udeleži okoli 50 študentov iz vsega sveta. Udeleženci, ki jih je pozdravil župan Andrej Fištravec, bodo v Mariboru vse do 5. julija.

 

SCiM (Student Conference in Maribor) je študentska konferenca, ki jo vsako leto gosti oddelek za mednarodno sodelovanje mariborske študentske organizacije (ŠOUM). Namenjen je študentom iz vsega sveta, teme dogodka pa vsako leto povežejo z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade. Kot je povedal vodja organizacije Žiga Pirš, je rdeča nit tokratne konference geslo “Tvoji mali koraki, tvoja velika priložnost”. Udeleženci bodo skozi delavnice spoznavali sebe in delali na sebi, pridobili bodo različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Študenti iz različnih delov sveta bodo namreč poleg predavanj in delavnic deležni tudi spoznavanja mesta in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji. Med udeleženci je vsako leto odličen odziv tudi na učenje slovenskega jezika. Med delavnicami velja izpostaviti predavanje Uroša Ferlina, na katerem se bodo učili upravljanja s časom, predavanje Kaje Kosec bo namenjeno udeležencem, ki si želijo izboljšati znanje na področju vodenja ekipe v podjetju ali kakršnikoli organizaciji.

 

V delavnici Nine Dušič Hren bodo študentje pridobivali znanja s področja retorike, se naučili, kako imeti kakovostno predstavitev, kako pridobiti pozornost in kako postati učinkovit govorec, ker pa veliko študentov ne zna dobro upravljati s svojim denarjem, bo Marko Ferlin pripravil delavnico, na kateri se bodo lahko udeleženci naučili prav tega.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.