Na Filozofski fakulteti 53. seminar slovenskega jezika, literature in kulture

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani se danes začenja 53. seminar slovenskega jezika, literature in kulture, ki ga organizira Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik. Seminar, ki letos poteka na temo Ljubezen v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi, bo povezal 112 udeležencev iz 24 držav.

 

Seminar slovenskega jezika vsako leto v juliju na FF združi udeležence z vseh koncev sveta v skupnem prizadevanju pridobiti čim več znanja o slovenskem jeziku, literaturi in kulturi ter spoznati in občutiti slovensko življenje in dogajanje. Udeležujejo se ga študenti in univerzitetni profesorji slovenščine, slavisti ter drugi znanstveni delavci, prevajalci in kulturni delavci iz slovenskega zamejstva. Program seminarja je razdeljen na dopoldanski strokovni in popoldansko-večerni spremljevalni program. Strokovni del sestavljajo lektorske vaje,

konverzacijski tečaji, vaje iz fonetike, posebni izbirni tečaji in predavanja uglednih strokovnjakov s področja slovenskega jezikoslovja, literature, humanističnih in drugih ved.

 

Popoldansko-večerni spremljevalni program pa med drugim vključuje tradicionalne oglede Ljubljane, ogled predstave Rokova modrina v Slovenskem mladinskem gledališču in razstave v Mestni galeriji Ljubljana, celodnevno ekskurzijo na Kras in Obalo, popoldansko ekskurzijo na Bled in literarno-glasbeni večer z Branetom Mozetičem in Ladom Jakšo. Slovesno odprtje seminarja bo zvečer v Mestnem muzeju Ljubljana. Udeležence seminarja bosta pozdravila tudi ljubljanski župan Zoran Janković in rektor Univerze v Ljubljani Ivan Svetlik, za glasbeni del programa bo poskrbel Jani Kovačič.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.