Objavljen razpis za Zoisove štipendije

Scholarship graduation cap on money with magnifying glass
Foto: zimmytws iz iStock

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je danes na svoji spletni strani in na portalu e-Uprava objavil javni razpis in javni poziv za Zoisove štipendije za šolsko oz. študijsko leto 2017/2018. Rok za oddajo vlog za dijake je 6. september, za študente pa 6. oktober.

Javni razpis je namenjen:

  • novim vlagateljem, ki še nimajo Zoisove štipendije oziroma se prvič prijavljajo za dodelitev in
  • tistim, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2017/2018 prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Posebni pogoji za pridobitev Zoisove štipendije so poleg izpolnjevanja splošnih pogojev tudi izkazan vsaj en izjemen dosežek in hkrati ustrezen šolski ali študijski uspeh ali drugo posebno merilo.

Javni poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije pa je namenjen Zoisovim štipendistom, ki so štipendijo pridobili po starem zakonu o štipendiranju, torej najkasneje v šolskem oziroma študijskem letu 2013/2014, ter štipendistom, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu, oboji pa ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Vloga za nadaljnje prejemanje je dostopna na spletni strani sklada (glej spodaj), kjer najdete tudi preostale pomembne informacije v zvezi z Zoisovo štipendijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.