2. Alive Step Up

Predstavniki društva Alive in partnerji, družba BTC ter Pediatrična klinika UKCL, so predstavili še zadnje novosti atraktivnega tekaškega izziva, ki ga bo tudi letos odprl župan Zoran Janković. Zadnji dan za prijave je 16/11 – 14/11 bo dobrodelni tek na Pediatrični kliniki – 21/11 sledi spopad za tituli kraljice in kralja Kristalne palače.

 

»V primerjavi za lanskim letom imamo letos še več prijav za tek Alive Step Up, pričakujemo okoli 500 tekačev. Letos bo tek izveden na spremenjeni trasi, vse skupaj bo šlo še hitreje, saj bomo tekli po obeh stopniščih Kristalne palače, še vedno pa tečemo le navzgor,« sta novosti strnila predstavnika društva Alive, Živa Cesar in Boštjan Gams. »Dogodek bosta spet povezovala Andrej Težak – Tešky in David Urankar, za glasbeno podlago bo skrbel DJ Teo, tekači pa bodo ob sponzorskih vrečkah prejeli tudi sladki francoski poljub Dulcis Gourmet. Perskindol bo poskrbel za masažo, Butan plin da nas ne bo zeblo.«

 

SPOPAD AMBASADORJEV: Stopnic se je med treningi s puško na ramah že lotil biatlonec Klemen Bauer, najboljši čas med ambasadorji ima zaenkrat odbojkar, Nejc Zemljak, Mitja Petkovšek pa je na tiskovni konferenci glasno napovedal, da ga bo na tekmi izboljšal njegov kolega Rok Klavora, ki se je z Nejcem že soočil na treningu.

 

TEK ALIVE STEP UP BOSTE LAHKO GLEDALI V NEPOSREDNEM PRENOSU v živo na http://www.alive.si/blog/internetni-prenos-dogodka

 

ŽE V DRUGO TUDI ZA TOČKE SVETOVNE JAKOSTNE LESTVICE: Dober glas o projektu se širi v svet, nekatere organizacijske prijeme teka na Kristalno palačo že povzemajo drugi organizatorji, hkrati pa raste zanimanje za tek ASU med tujimi tekači. Tekli bodo Avstrijci, Hrvati, Rusi in Slovaki pa tudi Jasmina Klančnik in Matjaž Mikloša, člana deseterice najboljših tekačev po stopnicah na svetu. Zadnji rok za prijavo je  ponedeljek, 16. november (www.alive.si/prireditve/alive-step-up)

 

DVE NOVI KATEGORIJI: Posameznim in štafetnim tekom, ter spopadu gasilcev, se letos pridružujeta še kategorija fun in tekmovanje policistov. Za preizkušnjo Alive Step Up se lahko prijavijo le polnoletni tekači, organizatorji pa se z Mestno občino Ljubljana za leto 2017 že dogovarjajo o malo manj zahtevni tekmi za mlajše tekače.

 

POSTAVLJANJE ABOSLUTNEGA REKORDA: 5-članska ekipa Intersport bo letos poizkušala postaviti nov absolutni hitrostni rekord v teku na Kristalno palačo. Tekači, ki bi odtekli boljši čas od njih, si bodo s tem pritekli še dodatno nagrado sponzorja.

 

NA BALON ZA PEDIATRIČNO KLINIKO: Vsen, ki se jim zdi tek po stopnicah prezahteven, bo BTC City ponudil možnost, da se v višino dvignejo s toplozračnim balonom. Premagovaje gravitacije bo brezplačno, z možnostjo doniranja prispevkov za Pediatrično kliniko: »V BTC-ju se nam je zdela ideja o teku na Kristalno palačo precej drzna, a dobra prva izvedba nas je prepričala, da je to zanimiv dogodek, ki si zasluži podporo. BTC je podpornik številnih športnih, kulturnih in zabavnih projektov in veseli nas, da se ta izziv Alive Step Up odvija ravno pri nas. Sploh, ker je zadaj tudi dober namen. K projektu smo pristopili dolgoročno in veseli nas, da je vedno bolj odmeven, da raste in dobiva vedno nove dimenzije. Letos se mu je kot ambasador pridružil tudi Mitja Petkovšek, s katerim smo sodelovali že na njegovi tekmovalni poti,« je vlogo BTC-ja pojasnila predstavnica družbe Sara Bogomolec.

 

Z DOBRIMI DELI PRIČNEMO ŽE TO SOBOTO OB 10.00: Pediatrična klinika UKCL bo v soboto ob 10h gostila dobrodelni tek na svojem zavidljivem (a vseeno precej krajšem) stopnišču. Le-tega lahko izkoristite kot brezplačen trening za gavno tekmo naslednji vikend. »Projektu Alive Step Up smo se priključili, ker spodbuja gibanje, zdravo življenje in uporabo stopnic namesto dvigal,« je povedala poslovna direktorica Biserka Marolt Meden. Prostovoljne donacije, ki se zbirajo ob letošnjem kristalnem izzivu, bodo namenjene nakupu naprav za  Pediatrično kliniko. 

 

14/11 ob 10h – Dobrodelni trening na Pediatrični kliniki UKCL

 

21/11 ob 10h – 2. ALIVE STEP UP tek na Kristalno palačo

Spopad za uradni naziv Kralj in Kraljica Kristalne palače

 

Kaj? 2. Alive Step Up – Tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji

Kdaj? 21. november 2015 ob 10h

Kje? Parkirišče pred Kristalno palačo, BTC City, LJ

Kdo? Prvih 600 prijavljenih.

Zakaj? Preizkus kondicije + zabava + dober namen

Zaključek zbiranja prijav: 16. November 2015

Partnerja projekta: Športno društvo UKC Ljubljana in Pediatrična klinika UKCL

Vse o dogodku na www.alive.si/prireditve/alive-step-up

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.