2. mednarodni filmski festival Kinotrip

V soboto, 1. 4. 2017, so mladi na 2. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip v Kinodvoru prvič podelili Kinotripovo nagrado občinstva. Ta je pripadla ruskemu filmu Igrišče (Korobka, Eduard Bordukov, 2016), ki je mlade odpeljal na napet ulični nogometni turnir.


2. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa za mlade, je letos potekal med 29. marcem in 1. aprilom 2017. Mladi so si v štirih dneh ogledali osem različnih filmov, ki jih je za njih skrbno izbralo šestnajst mladih filmskih ljubiteljev, članov Kinotripovega filmskega kluba.

 

Po filmskih svetovih je na sedemnajstih festivalskih projekcijah potovalo več kot 1200 mladih obiskovalcev. Na poti sta jih spremljala tudi mlada filmska gosta iz tujine: Anna Manolova, glavna igralka filma Žalejka (Zhaleika, Eliza Petkova, 2016), in Jack Hofer, igralec filma Eden od nas (Einer von uns, Stephan Richter, 2015).

 

Pri ustvarjanju festivala so se letos mladim članom Kinotripovega filmskega kluba pridružili številni vrstniki iz različnih organizacij. Na filmskem platnu so se zavrteli kratki filmi mladih filmskih ustvarjalcev. Poleg filmskega programa pa so mladi poskrbeli tudi za uradni animirani festivalski napovednik, skrbno beleženje festivalskih utrinkov in zapisovanje filmsko-kritiških misli ter za več kot 17 spremljevalnih dogodkov.

 

Z mladimi bomo po filmskih svetovih potovali tudi v prihodnje v okviru rednega programa Kinodvora. Daljše potovanje pa že načrtujemo z Javnim zavodom Mladi zmaji, ko bomo s skupnimi močmi v petek in soboto, 1. in 2. septembra 2017, pripravili dvodnevni dogodek Film na ulici v Zalogu.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.