2. Otroški bazar v Mariboru

Otroški bazar Maribor, sejem za vso družino, se bo letos odvijal v tednu družine, natančneje od 17. do 19. maja 2013. Dogajanje v Ledni dvorani in ob njej bosta letos bogatili še dve prireditvi, ki potekata sočasno – Festival za tretje življenjsko obdobje in Športna pomlad. Obiskovalci bodo obiskali bogato sejemsko ponudbo, se udeležili številnih delavnic, si ogledali program na zunanji ploščadi in ob odprtem odru.

 

SEJEM IN TRŽNICA RABLJENE OTROŠKE OPREME

Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljene novosti s področja opremljanja otroških prostorov, mode, varnosti, zdrave prehrane, preživljanja prostega časa, otroške literature, medijev, družinskega turizma, kulturnih in športnih vsebin. Imeli pa bodo tudi možnost kupovati in prodajati vozičke, avtosedeže, stajice, posteljice in drugo opremo v Bazarkovi tržnici rabljene otroške opreme.

 

Seznam sodelujočih >>

Bazarkova tržnica rabljene otroške opreme >>

 

 

MEDGENERACIJSKI, USTVARJALNI IN RAZISKOVALNI KOTIČKI

V medgeneracijskem kotičku se bodo različne generacije družile ob bridžu, slikanju, risanju, kuhanju, miselnih igrah, izdelovanju okraskov iz lubja idr.. V ustvarjalnem kotičku bodo učne ure angleščine, likovne delavnice, otroci bodo izdelovali pomladno cvetje, origami, svetilnike, pisane gumbke, nakit, okrasne magnetke in poštne kape. Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem raziskovalnem kotičku pripravil kemijske, biološke, električne, fizikalne in druge delavnice. Otroci bodo izdelovali vulkane, polimere, rakete, letala, telefone idr.

 

Program ustvarjalnega kotička >>

Program raziskovalnega kotička >>

Program medgeneracijskega kotička >>

 

ZUNANJA PLOŠČAD

Ob letečem avtobusu Zveze prijateljev mladine Maribor bodo otroci izdelovali inštrumente iz naravnih in odpadnih materialov, se udeležili senzoričnih delavnic in skozi igro spoznavali izkustveno učenje v skupini. ZOO park Rožman bo pripeljal enogrbo kamelo Lajko, pritlikave zajce, kokljo s piščanci, grško želvo in črnega laboda. Otroci bodo spoznali delo terapevtskih psov, delo policistov, se naučili hoje s hoduljami in tekmovali v videoigrici Skylanders Giants na  Dabldeker party busu.  

 

Program zunanje ploščadi > >

 

ODPRTI ODER

Na odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar se bo v nedeljo zaključil s festivalom Korajža velja ter skupino U3 in  udeleženko slovenske popevke in Misije Evrovizije Manuello Brečko.

 

Program odprtega odra > >

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.