Cvetlice za posamezna astrološka znamenja

Smiling Relaxed Young Woman Amid With Flowers In Field
Foto: AndreyPopov iz iStock

Ženske imajo na splošno rade cvetje in s šopkom praktično ne morete zgrešiti, če želite kakšni pripadnici lepšega spola izkazati ljubezen, naklonjenost ali hvaležnost.A katero cvetje ima rada katera? No, pri izbiri vrste cvetja se lahko orientirate po nebesnem znamenju, v katerem je obdarovanka rojena.

Oven

Ženske rojene v znamenju ovna imajo rade rade rdeče cvetje in rože svetejših barv, predvsem bele, obožujejo tudi okrasno zelenje, zelo jim bo všeč bršljan. Za šopek ne morete zgrešiti z geranijami.

Bik

Bikice imajo rade ‘vintage’ cvetje, tiste skrivnostne dragocenosti, ki jih najdete v skrivnih kotičkih vrta. Všeč so jim tudi veliki cvetovi rožnate, rumene ali rdeče barve. pri srcu so jim vrtnice, marjetice in maka tudi cvetoče veje jablan in hrušk.

Dvojčka

Dvojčice imajo rade zračno in romantično cvetje kot so lilije, sivka, orhideje in krizanetem. Potonike cvetijo navadno konec maja in v juniju, zato ni nič nenavadnega, da sodijo med najljubče cvetje žensk, rojenih v tem znaku.

Rak

Cvet lotusa in lokvanja bo naravnost navdušil ta zahtevni, a nežni in romantični znak. Rakico boste nadušili tudi s šopkom potonik ali kamelij, všeč jim bodo tudi geranije, ki temu znamenju dajejo energijo.

Lev

Levije imajo rade, da nanje naredite vtis z ogromnim šopkom. Najbolj so jim pri srcu sončnice, če pa jih nikakor ne morete dobiti, potem boste dobro zadeli tudi z dalijami, hortenzijami, lilijami ali orhidejami.

Devica

Nanje boste naredili vtis z azalejami in mačehami, a izbirajte take v temno modri ali rumeni barvi. Tudi z narcisami ne morete zgrešiti, všeč pa so jim tudi krizanteme – seveda v rumeni barvi.

Tehtnica

Dame, rojene v znamenju tehtnice, so spogledljivke, ki obožujejo modri in rožnate hortenzije. To je cvet hvaležnosti, iskrenosti in modrosti. Poleg tega bo tehtnico navdušil tudi šopek belih in rožnatih vrtnic. Sicer pa bo dom z veseljem okrasila tudi s tulipani.

Škorpijon

Ta intenzivni in inteligentni znak obožuje barvo ljubezni – rdečo. Zato bo vsaka ženska, rojena v tem znamenju, vesela velikega šopka rdečih vrtnic. Poleg tega imajo škorpijonke rade rože s temnimi cvetovi pa tudi kakturse, predvsem če bohotno cvetijo.

Strelec

Ta ambiciozni in otimistični znak ima rad nageljne, ki simbolizirajo nedolžnost, vedoželjnost in prvo ljubezen. Njihive priljubljene barve so rožnata in bela. Strelki boste zelo ustregli tudi, če ji boste prinesli pisan šopek poljskega cvetja.

Kozorog

Kozoroginje imajo najraje vijolice – obožujejo tako njihovo barvo kot mil poletni vonj. Poleg tega vijolice v vsak dom prinašajo mir in bogastvo. No, kozoroginjo boste osvojili tudi z velikim šopkom vrtnic, a ne rdečih, ampak belih, rožnatih ali lila.

Vodnar

Vodnarke imajo rade vse, kar je eksotično, lepo in zanimivo, predvsem pa drugačno. Zano ni nenavadno, da je orhidej popolna roža zanje, saj med d rugim tudi simbolizira potrpljenje, strpnost in modrost. Sicer pa dom rade okrasijo še z narcisami in škrniclji.

Ribi

Ribice so občutljive in imajo precej močno izražen občutek za vonj, zato jim najbolj ustreza cvetje, ki oddaja blage vonjave. Ribice obožujejo vodne rastline kot so lokvanji ali lotusi, pa tudi s šopkom poljskega cvetja ne boste zgrešili.

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.