2. prijavni rok za vpis na magisterij že v teku

Na mariborski univerzi se začenja drugi prijavni rok na razpis za vpis v podiplomske študijske programe v študijskem letu 2015/16.

V drugem prijavnem roku na razpis za vpis v podiplomske študijske programe se lahko prijavijo kandidati, ki niso oddali prijave v prvem roku, kandidati, ki po prvem roku niso bili sprejeti na želeni študij, ter tisti, ki so se v prvem roku prijavili na študijski program, ki se ne bo izvajal.


V drugem roku lahko oddajo prijavo tudi tisti kandidati, ki so se v prvem roku prijavili na študijski program, za katerega po zaključenem prvem roku izvedba še ni zagotovljena. Na mariborski univerzi tako 29 študijskih programov druge stopnje zaradi premajhnega interesa za študij v novem študijskem letu ne bodo izvajali.

Kandidati, ki so bili v prvem prijavnem roku sprejeti na katerega koli izmed študijskih programov v svoji prijavi (ne glede na to, ali so se na študijski program vpisali ali ne), v drugem prijavnem roku ne morejo oddati prijave. Za take kandidate je prijava mogoče le še za izredni študij.


Kandidati morajo prijavo za vpis v podiplomske študijske programe oddati elektronsko, in sicer prek spletnega portala eVŠ. Oddajo lahko največ eno prijavo. Prijavni rok je odprt do 21. oz. 22. septembra. Po tem roku sprememba in brisanje prijave ni več mogoče. Prvi prijavni rok na razpis za vpis v podiplomske študijske programe na mariborski univerzi je sicer potekal od 1. junija do 24. avgusta, na primorski pa od od 8. junija do vključno 4. septembra.


Na ljubljanski univerzi nimajo enotnega drugega prijavnega roka za vpis v podiplomske študijske programe. O tem razpisu se odločajo izvajalke študijskih programov, so za STA sporočili z univerze. Prav tako univerza nima enotnega prijavnega roka na razpis za vpis v doktorske študijske programe za študijsko leto 2015/2016, ki ga je univerza sicer objavila 6. marca, za magistrske pa 6. maja. Rok za prijavo je bil 10. september, razen če ni za posamezen študijski program določeno drugače. V tem primeru je treba upoštevati rok, ki je zapisan pri konkretnem študijskem programu, so dodali z univerze.


Članice morajo študente, sprejete v drugem prijavnem roku, vpisati do roka, ki ga vsaka članica določi interno, študenti pa morajo biti vpisani najkasneje do 30. septembra oz. najkasneje do 30. oktobra. Točne datume vpisov bodo članice univerz, kjer se bodo kandidati vpisovali, objavile na spletnih straneh oz. bodo kandidate o njih neposredno obvestile.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.