21. Študentski tek na grad

Zavod ŠOU šport tudi letos v sodelovanju z ustanoviteljem – Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) – in Športno zvezo Univerze v Ljubljani organizira 21. Študentski tek na grad, ki se bo s startom na Prešernovem trgu začel v ponedeljek, 26. maja 2014, ob 19. uri. Organizatorji tudi letos pričakujemo več kot 1500 tekačev, študentov in občanov, ki se bodo pomerili v tekmovalni in rekreativni kategoriji.

Organizatorji prireditve želimo s Študentskim tekom na grad tudi letos spodbuditi zdrav način življenja med študenti in ostalimi prebivalci naše prestolnice. Tudi tokrat se bodo vsi ljubitelji teka pomerili v dveh kategorijah – tekmovalni in rekreativni. Prijave v tekmovalno kategorijo (študentke, študenti, občanke, občani) so mogoče do petka, 23. maja, do 24.00, udeleženci v rekreativni kategoriji pa se lahko prijavijo na dan prireditve, med 16. in 18. uro.

Študentski tek na grad, ki je plod začetnega sodelovanja Mestne občine Ljubljana in Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je od leta 1993 skupaj preteklo že več kot 20.000 tekačic in tekačev. Premagovanje 2,5 kilometra dolge proge, ki se začne na Prešernovem trgu, konča pa na grajskem dvorišču, je po več kot dveh desetletjih postala tradicionalna množična športno-rekreativna prireditev, ena izmed treh največjih tekaških prireditev, ki jih Ljubljana gosti tekom celega leta.

Tudi letos je prijavnina brezplačna, prvih 2000 tekačev v cilju pa bo za nagrado prejelo spominsko majico Študentskega teka na grad. Startni strel bo ob 19. uri sprožil Rok Liković, predsednik ŠOU v Ljubljani, ob 19.30 pa bo na grajskem dvorišču podelitev medalj in nagrad najhitrejšim v vsaki kategoriji.

Več informacij o 21. Študentskem teku na grad najdete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.