Pomoč za prizadete v poplavah!

Namen Fundacije Študentski tolar, ki jo je leta 2006 ustanovil ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Neizpodbitno dejstvo je, da se je slednji zaradi poplav na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji mnogim študentom ŠOU v Ljubljani, ki prihajajo iz poplavnega območja, drastično poslabšal. V te namene Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, podeljuje študentom, ki so se zaradi poplav znašli v stiski, nepovratne denarne pomoči v skupni višini 10.000 €. S pozivom želimo reševati trenutne stiske študentov in njim ter njihovim družinam olajšati reševanje težav, ki jih je povzročila ta naravna katastrofa.

 

Fundacija Študentski tolar objavlja humanitarni poziv za dodelitev denarne pomoči študentom ŠOU v Ljubljani s stalnim prebivališčem na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, ki so se zaradi poplav znašli v hujših stiskah. Posamezni prosilec lahko pridobi 200 € denarne pomoči. Študenti lahko za pomoč zaprosijo do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. 9. 2014.

Sredstva za delovanje Fundacije Študentski tolar zagotavlja ŠOU v Ljubljani.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu najdete na naši spletni strani www.studentski-tolar.si.

 

Damjan Vinko, predsednik uprave Fundacije Študentski tolar: »Prav je, da tudi v teh težkih trenutkih nudimo pomoč in oporo študentom, ki jo potrebujejo. V Fundaciji Študentski tolar, Ustanovi ŠOU v Ljubljani skušamo prek svojega delovanja pomagati študentom, ki se zaradi različnih razlogov znajdejo v socialni in duševni stiski. Ker gre v dani situaciji za izredne razmere, smo na fundaciji pripravili poenostavljen razpis, da lahko v poplavah prizadetim študentom hitro pomagamo. Študenti, ki so se znašli v stiski zaradi poplav, pa tudi drugi študenti, ki so zaradi različnih razlogov na katere sami ne morejo vplivati v hujši stiski, lahko venomer zaprosijo za pomoč pri Fundaciji Študentski tolar. Do konca meseca maja še traja trenutni razpis za dodelitev izredne denarne pomoči, ki pa bo v mesecu juniju ponovljen. O slednjem vas bomo še obvestili ob objavi razpisa.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.