3. Konferenca dijakov posvečena njihovi prihodnosti

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v četrtek, 26. 10. ter v petek, 27. 10. v prostorih Pingi Centra Maribor izvedla »Konferenco mariborskih dijakov – Prihodnost smo mi!«. Gre za prvovrstni dogodek namenjen srednješolcem v Sloveniji, na že tretji izvedbi pa bo osrednja tema namenjena odkrivanju svojih ciljev in prednosti ter nadaljevanju študijske poti.

Na dogodku bodo dijakom ponudili številna zanimiva in predvsem koristna predavanja in delavnice:
Motivacijsko predavanje, coaching, karierna orientacija, kratki poslovni sestanki, medkulturno povezovanje, mreženje, študij v Sloveniji, študij v tujini, Erasmus+ povezave, konferenco pa bomo zaključili s simulacijo intervjujev s fakultetami.
 
Dijake bodo pozdravili vodja Dijaške skupnosti Maribor Nomi Hrastpodpredsednik ŠOUM Matic Kašnik in Matic Matjašič, predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor, skozi oba dneva pa bodo predavali različni gostje:
 
Petra Greiner – Zavod 13,
Anita Hrast – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO,
Vera Bračič in Mojca Slana – Karierni center Univerze v Mariboru,
Tosja Kobler Jovanovič – AFC Interkultura,
Mirjana Ivanuša Bezjak,
Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM – Študentska organizacija Univerze v Mariboru,
Polona Vehovar – II. Gimnazija Maribor in
študenti tutorji – Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Univerza v Mariboru.
 

Nomi Hrast, vodja konference ter dijakinja II. Gimnazije Maribor: »Tema in namen konference sta razvijanje dijakovih socialnih kompetenc in doseg informacij, ki jih velikokrat v formalnem izobraževanju ne dobimo. Želimo jim olajšati prehod iz srednjega v višje/univerzitetno šolanje in jim pomagati razvijati sposobnosti mreženja, medkulturnega povezovanja, reševanja konfliktov, pisanja življenjepisa, javnega nastopanja, motivacije in spoznavanje koristinih informacij za njihovo prihodnost. Na koncu konference bomo dijakom omogočili kratke simulacije intervjujev s predstavniki fakultet, ki so v tujini že nekaj časa uveljavljena in ustaljena praksa.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.