Jazz v CID-u odpirajo Dixie Shock Band in swing plesni koraki

Center interesnih dejavnosti Ptuj bo v soboto, 28. oktobra, ob 20.00, zakorakal v že šesto sezono glasbenega projekta Jazz v CID-u, ki skozi celo leto postreže z jazz vikendi, ki združujejo odlične koncerte raznolikih slogov jazz glasbe in dinamične, za glasbenike in poslušalce odprte jam sessione, plesne večere, projekcije filmov in likovne razstave, ki so tematsko povezane z jazz glasbo in njenim ustvarjanjem. Letošnjo sezono odpirajo v swing vzdušju.

Dixie Shock Band je šestčlanska zasedba prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov. Igrajo legendarno, veselo in zabavno dixieland glasbo. To je glasba, ki prihaja iz mesta New Orleans na jugu ZDA. Njen nastanek sega v začetke 20. stoletja. Najpopularnejši predstavnik te glasbene zvrsti je bil trobentač in pevec Louis Armstrong. Zasedbo inštrumentov sestavljajo klarinet, trobenta, pozavna, banjo, tuba in bobni. Skupina obstaja že 12 let in ima za seboj mnogo koncertov. Za swing plesne ritme (in motivacijo) bo poskrbelo tudi  plesno društvo The SwingBrats Maribor. Društvo sestavlja skupina plesalk in plesalcev, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Njihov namen je širiti swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in okolici. Svojo plesno znanje in vnemo tako širijo tudi na Ptuju. Vabljeni ljubitelji dobre glasbe, plesalke in plesalci in vsi privrženci dobre družbe. Jazz, ples in dobra družba za otvoritev koncertne sezone!

S projektom nadaljujemo že v mesecu novembru. V sredo, 29. novembra, ob 20. uri, bo CID Ptuj gostil mednarodno zasedbo Marko Churnchetz “Ruthenia” Quartet (SLO, ZDA, VB). Marko Črnčec je eden najprepoznavnejših slovenskih sodobnih glasbenikov in na tujem priznanih ustvarjalcev. Trenutno živi v New Yorku in je sodeloval že z velikimi imeni svetovne jazzovske scene. Ruthenia je suita, komponirana za jazzovski kvartet in komorni orkester kot retrospektiva ruskih skladateljev 20. stoletja: Igorja Stravinskega, Dimitrija Šoštakoviča, Sergeja Prokofjeva, Aleksandra Skrjabina in Sergeja Rahmaninova. Na CID-ovem odru se bo predstavil mednarodni kvartet, ki ga sestavljajo Marko Črnčec (klavir), Femi Temowo (kitara), Myles Sloniker (bas) in Kristijan Krajnčan (bobni). Album je posledica Markove ljubezni do glasbe teh velikih genialnih glasbenih umov. Vstopnina je 7,00 EUR. Karte bodo na voljo v predprodaji od ponedeljka, 13. novembra.

Vsi ljubitelji jazz glasbe in glasbenih druženj vabljeni, da redno spremljate spletno stran in socialna omrežja o vseh nadaljnjih dogodkih, ki se bodo zvrstili okvirno vsaka dva meseca.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.