4. Mednarodni sejem zbirateljstva – COLLECTA

Zbirateljstvo je izjemnega pomena, saj se z zbirkami iz različnih področij ohranja kulturna dediščina, ki bi sicer šla v pozabo.

Ker se organizatorji Collecte tega zavedajo, letos že četrto leto zapored pripravljajo sejem zbirateljstva, na katerem želijo izpostaviti pomen zbiranja, predstaviti različne zbirke, stare tudi več stoletij in predvsem širšo slovensko javnost ozavestiti, da je zbirateljstvo lahko izjemno zanimiv način za spoznavanje zgodovine.

Letošnji mednarodni sejem zbirateljstva bo med 26. in 28. marcem 2010 na Gospodarsko razstavišče pripeljal več kot 100 zbirateljev iz Avstrije, Grčije, Hrvaške, Italije, Litve, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Republike Češke, Slovenije, Švice in Velike Britanije. Predstavili bodo svoje zbirke denarja, znamk, razglednic, mineralov, fosilov, dragih kamnov, starih knjig, militarističnih predmetov, gramofonskih plošč, stripov, kinder in pez figuric idr.

Poleg prodajnega dela bodo lahko tudi letos obiskovalci določene predmete kupovali na dveh dražbah, prisluhnili predavanjem in si ogledali tematsko razstavo Spoznavajmo svet, v sklopu katere bodo med drugim predstavljeni znamke in pirit s celega sveta, ponaredki kovancev , stare šolske knjige, turistični materiali, ki oglašujejo Slovenijo idr.

Letošnja Collecta pripravlja delavnice za mlade, kjer se bodo podrobneje seznanili s posameznimi vrstami zbirateljstva ter v sklopu Mladinske filatelistične razstave predstavlja mlade filateliste, ki delujejo v okviru filatelističnih krožkov.

Več an: http://www.collecta.si

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.