4. Nočni tek na Kalvarijo bo otvoril Športno pomlad 2013

Zdrava zabava (Univerzitetna športna zveza Maribor) 10. maja 2013 organizira že 4. Nočni tek na Kalvarijo. Rekreativna prireditev je za udeležence brezplačna, letos pa bo potekala kot uvod v Športno pomlad 2013.

 

Tek na Kalvarijo vsako leto privabi množico ljubiteljev teka, ki morajo do cilja premagati kar 455 kamnitih stopnic. Rekord proge je lani postavil Matjaž Črešnar, ki je na vrh Kalvarije pritekel s časom 1:54,63. Letos bodo tekači skušali porušiti rekord 10. maja od 20. ure naprej.

 

Poseben čar teku da nočna izvedba, saj tekmovalci naporno progo premagujejo pod sojem luči, za kar bo poskrbel SoundBiro. Število tekmovalcev je omejeno na 200, prijavijo pa se lahko pol ure pred startom teka.  »Vsako leto prireditev popestrimo z bogatim spremljevalnim programom, ki pod Kalvarijo privabi tudi veliko gledalcev,« je povedal vodja prireditve Klemen Tasič. Med tekmovalci najdemo tudi znane mariborske športnike, ki bodo ogreli stopnice in izzvali najboljše tekače.

 

Letos bo Tek na Kalvarijo otvoritveni dogodek v Športno pomlad, ki bo Mariborčankam in Mariborčanom omogočila brezplačno rekreacijo, spoznavanje različnih športov in vrsto športno-zabavnih prireditev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.