Študentska krvodajalska akcija

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji.. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v torek, 16. aprila 2013 v UKC Maribor in v sredo, 17. aprila 2013, v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83).

 

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

 

Jaka Žižek, predsednik ŠOUM je povedal: »Namen krvodajalskega tedna je spodbuditi mlade k sodelovanju, v njih ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika, predvsem pa med njimi vzbuditi čut za solidarnost in skrb za sočloveka. Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji.«

 

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

 

–      16. aprila 2013, od 8:00 in 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Oddelku za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

–      17. aprila 2013, od 8:00 do 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)

 

V torek, ko akcija poteka v UKC Maribor, bo ŠOUM poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred fakultet do UKC-ja. Na isti dan ob 10. uri bodo kri simbolično darovali tudi predstavniki študentov, ki bodo na voljo za izjave. Predstavniki ŠOUM bodo kri darovali v UKC Maribor.

 

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo. V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.