5. festival PungART navdušil ljubitelje kakovostne slovenske glasbe

21. aprila v soboto je potekal še drugi dan 5. open-air festivala, ki je postregel s kakovostno slovensko glasbeno dediščino. Večer je zopet minil brez dežja, hladno ozračje in rahlo podhlajeno publiko pa so segreli elektronski, punk in rock’n’roll ritmi.  

 

Prvi so se na odru predstavili Srečna mladina, ki si je ime nadela po skladbi slovenske legendarne punkovske skupine Niet. Po 20 letih delovanja so še vedno z razlogom v vrhu kvalitetne domače glasbene scene. Publiki so ponudili več-žanrski odpadniški, zadet in drzen glasbeni kolaž v izvedbi prvoligaške rock eksotike.

S kvaliteto za njimi ne peša niti dolenjska naveza Moveknowledgement z najhitrejše govoreči freestylerjem N’Toko-m na čelu. Dokazali so, da z ustvarjanjem, ki je prepredeno s sci-fi estetiko, bizarnimi retro-futurizmi in new-agersko mistiko, definitivno premikajo glasbene meje.

Punk legende Zmelkoow so občinstvo, ki se jim je pridružilo tudi na odru, navdušili z odštekanimi, pritegnjenimi in morbidnimi teksti. To je bil večer, ko so vsi zbrani našli bit in bistvo življenja – v dobri glasbi, z odlično družbo, v krasnem metliškem ambientu.

Festival so zaključili Kill Kenny – sinonim za direktnost, obsesijo in nažiganje! Preplet družbeno-kritičnih in rock’n’roll zgodbah in specifičen glas vokalista ne more zveneti bolje kot na njihovi hard rock in nu-metal podlagi. Plamen benda, katerega vizija je nakazovati nove smernice glasbe, še dolgo ne bo ugasnil.

 

5. festival PungArt je v dveh nočeh obiskalo do 1200 ljudi, predvsem iz Bele krajine, Dolenjske in Notranjske. Glas o festivalu, ki ponuja izbrano alternativo  in kakovost za glasbene sladokusce, širi svoj glas in nedvomno se v večjem številu vidimo tudi na PungART-u 2013!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.