50 let ŠOUM

Mineva 50 let od začetkov študentskega organiziranja v Mariboru. Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob tem jubileju, med 1. oktobrom in 16. novembrom 2009, pripravlja več kot 50 brezplačnih prireditev.
V okviru praznovanja 50 let ŠOUM se bodo tako skozi bogat in pester program odvile številne kulturne, športne, izobraževalne, svetovalne, zabavne in ostale prireditve, ki jih Skupina ŠOUM pripravlja za študente in vse občane mesta Maribor. Vse informacije o prireditvah in aktivnostih v okviru 50 let ŠOUM so objavljene na spletni strani www.soum.si/50let. V okviru tega jubileja pa bo potekala tudi nagradna igra, kjer bo podeljena glavna nagrada – vrhunsko kolo Felt Twin 09.
»Študentsko organiziranje v univerzitetnem mestu Maribor praznuje 50 let. Gre za častitljivo obletnico, ki je v preteklosti prinašala različne oblike povezovanja študentov v različnih družbenih sistemih. V tem času je študentsko organiziranje doseglo velik napredek. Danes je ŠOUM avtonomna organizacija, ki s svojim delovanjem in projekti omogoča pestro ponudbo obštudijskih dejavnosti, hkrati pa delujemo v smeri izboljšanja študentskega življenja tako na socialnem kakor tudi izobraževalnem področju. ŠOUM je danes prepoznana tudi na evropskem študentskem zemljevidu, za kar gre zahvala vsem generacijam študentov, ki so s svojim delom pripomogle k razvoju študentskega organiziranja«, je povedal predsednik ŠOUM Andrej KRČEK.
Uradna otvoritev praznovanja 50 let ŠOUM bo v ponedeljek, 5. oktobra 2009, v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk, s prireditvijo 3, 4 … ŠTART in z nastopom Alye. Skozi celotno praznovanje se bodo odvile tudi štiri dirke s skiroji – Skiro Challenge 2009, zaključek praznovanja pa bo v ponedeljek, 16. novembra, ko bo organiziran Dan ŠOUM in velika zaključna prireditev v Štuku, kjer bo potekalo žrebanje glavne nagrade za sodelujoče v nagradni igri. Dogajanje bo popestrila skupina Dan D.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.