6. Festival prostovoljstva

V Celjskem mladinskem centru v sodelovanju z Mestno občino Celje pripravljajo praznovanje prostovoljstva že šestič zapovrstjo.

Praznovanje bo potekalo 20. aprila 2011 od 11. ure dalje na Trgu celjskih knezov. Namenjeno bo promociji in razvijanju prostovoljnega dela na Celjskem, osveščanju javnosti o aktivnostih, ki jih izvajajo prostovoljci in zahvali prostovoljcem za vse ure, ki so jih namenili prostovoljstvu.

Na prireditvi »Festival prostovoljstva«, ki jo bo povezoval Luka Marcen, bodo podelili priznanja vsem nominiranim prostovoljcem in nagrade Naj prostovoljcem leta 2010, s čimer se želijo prostovoljcem javno zahvaliti in jih nagraditi za njihovo nesebično delo.

Natečaj so izvedli med prostovoljci Mestne občine Celje, ki so delovali na prostovoljnem področju v letu 2010. Prostovoljci so se potegovali za naj naslov v petih starostnih kategorijah in med njimi je 5-članska komisija izbrala v vsaki kategoriji po enega prostovoljca, in sicer:
– naj prostovoljca 2010 od 12 do 15 let,
– naj prostovoljca 2010 od 16 do 19 let,
– naj prostovoljca 2010 od 20 do 29 let,
– naj prostovoljca 2010 od 30 do 60 let,
– naj prostovoljca 2010 nad 60 let.

Podelitev bo spremljal kulturni, glasbeno – plesni program, kjer bodo sodelovale večinoma organizacije, ki so prijavljale svoje prostovoljce in druge, in sicer: Taborniki RDGO, Društvo Salezijanski mladinski center Celje, OŠ Glazija, The Goldens, Dom ob Savinji Celje in KUD BUM Teater.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.