7 razlogov zakaj morate obiskati Flow

FLOW – SVETOVNI FESTIVAL ZA VSE ČUTE (26. – 28. 06. 2015 @ Tobačna mesto, LJ)

Glasbene zvezde na treh odrih, vrhunska kulinarična ponudba, craft piva, Flow Talks, plezalna stena, ulični umetniki, videoinštalacije in 3D mapping, ekstenzija Beneškega bienala, Pop Up Design Store vročih slovenskih oblikovalcev, junaki Kickstarterja in 7 RAZLOGOV ZAKAJ FLOW MORATE OBISKATI.

FLOW Festival med 26. in 28. junijem Ljubljane ne bo aktiviral le z najboljšim programom v zgodovini naših glasbenih festvalov (Pet Shop Boys, Roisin Murphy, Metronomy in še več kot 50 nastopajočih), ampak z zgodbo za vse čute: vrhunska kulinarična in vinska ponudba, butična piva, konferenca o kreativnih industrijah Flow Talks, ekstenzija Beneškega bienala, videoinštalacije in 3D mapping, Pop Up Design Store z mladimi oblikovalci in uspešnicami s Kickstarterja, urbani ulični performerji in grafitarji, ogled festivala iz orlovske perspektive z vrha plezalne stene …

Na dogodku, ki ga je britanski časnik Guardian že uvrstil med 10 vročih novosti evropske festivalske sezone, boste lahko zadovoljili vse svoje čute, se ob tem počutili eko in postali del najbolj dinamičnega in ustvarjalnega gibanja pri nas.

Če je standard naših glasbenih festivalov valjanje po blatu ob ‘pa ne že spet istem’ programu v čudoviti naravi, je ambicija Flowa potegniti na plano čim več energije in ustvarjalnosti, ki dvigujeta kakovost urbanega življenja. Vsega še ne izdamo, a tu je 7 RAZLOGOV ZAKAJ FESTIVAL FLOW MORATE OBISKATI

  1. KULINARIKA: FESTIVAL RAZVAJANJA BRBONČIC. Gumijaste škornje pustite doma, blata ne bo in pozabite na klasično žar ponudbo. Za pravo kulinarično razvajanje na festivalu FLOW bodo poskrbele priznane restavracije Bazilika, AS Aperitivo, Skaručna, Tokyo Piknik, Romeo, Libanonske meze … Ob klasični festivalski pivski ponudbi pa boste lahko v udobnem lounge baru okušali tudi izbrana slovenska vina in vrhunske izdelke naših butičnih pivovarn.
  2. ŠPORT: FESTIVAL IZ ORLOVSKE PERSPEKTIVE. Adrenalinski odvisneži se boste lahko ob robu glavne koncertne arene ob pomoči prekaljenih plezalcev spoznali z osnovami športnega plezanja na umetni steni in si kakšen nastop ogledali tudi iz orlovske perspektive. Ideja za selfie leta? Absolutno!
  3. MODA & OBLIKOVANJE: POP UP DESIGN STORE FLOW bo omogočil predstavitev izbranim mladim slovenskim oblikovalcem. V priložnostni trgovini si boste lahko omislili tudi kakšno unikatno krpico in uporaben predmet, mimogrede pa spoznali še nekaj vročih slovenskih zgodb na Kickstarterju.
  4. PAŠA ZA OČI: VIZUALI + ULIČNI PERFORMERJI + GRAFITI FLOW bo na več točkah na festivalskem prizorišču vrhunsko urbano glasbo povezal s projekcijami izbranih domačih video umetnikov in tudi z atraktivnim 3D mappingom. Tobačna mesto bo platno za grafitarje in druge vizualne mojstre, za pravo festivalsko vzdušje pa bodo poskrbeli tudi različni urbani ulični performerji.
  5. UMETNOST: BENEŠKI BIENALE V LJUBLJANI. Eden mednarodno najboj cenjenih sodobnih domačih umetnikov, Jaša Mrevlje Pollak, avtor in vodja slovenske predstavitve na 56. Beneškem likovnem bienalu, bo za Festival FLOW izdelal projekt Zdaj ni čas, da bi bili tiho (Utter / intervencija 1), nadaljevanje njegove beneške zgodbe UTTER / The violent necessity for the embodied presence of hope (Nasilna nuja za utelešeno prisotnost upanja).
  6. KREATIVNE INDUSTRIJE: FLOW TALKS. Z medvladno konferenco, ki bo potekala v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo RS, FLOW vzpostavlja slovensko-finski dialog o kreativnih industrijah. Cilj ‘talk shopa’ je spodbuditi državo da prepozna ekonomski in družbeni potencial mladih ustvarjalcev in podjetnikov, ki so vse bolj opazni igralci na mednarodni sceni, Slovenija pa tega potenciala še ne izkorišča dovolj. Da se FLOW in FLOW TALKS odvijata prav v Tobačna mestu, ki je s Poligonom in številnimi malimi podjetji pravo žarišče te nove kulture (crowd founding, socialno podjetništvo, co-working ipd.), seveda ni naključje.
  7. SKRB ZA OKOLJE: RECIKLIRAJ + POTUJ Z VLAKOM IN PRIHRANI. Matični FLOW je festival z izjemnim izkoristkov energije, kar je tudi cilj ljubljanske izdaje. Naj vas ne preseneti, če vam bodo v Zeleni prestolnici Evrope 2016 hrano postregli na krožnikih iz škroba in pijačo v biorazgradljivih kozarcih. Dodajte košček v FLOW eko-mozaik, na festival pa pridite peš, s kolesom ali z javnim prevozom. Slovenske železnice vam ob nakupu vstopnice podarjajo 50% popust na vožnjo z vlakom za dve osebi, tujcem pa 10-dnevno brezplačno vozovnico po vsej Sloveniji.

Lokacija: Tobačna Mesto, Tobačna 5, 1000 Ljubljana, Slovenija

Datum: 26. – 28. junij, 2015

Vstopnice:
Festivalska vstopnica (3 dnevi) / Full festival ticket (3 days) = 95€

2 dneva / 2 Days = 72€ Petek / Friday = 45€

Sobota / Saturday = 55€

Nedelja / Sunday = 45€

EVENTIM.si + www.vstopnice.com + PETROL + POŠTA SLOVENIJE + KOMPAS

PRIPELJI SE Z VLAKOM – PRIHRANI & BODI EKO

Pri nakupu vstopnice za Flow festival na prodajnih mestih Slovenskih železnic, prejmeš darilo – 50% popust za vozovnici za 2 osebi na relacijah po vsej Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.