AIESEC priporoča: praksa v tujini

Ob iskanju prve zaposlitve se velikokrat zatakne pri vprašanju o delovnih izkušnjah. V sodobnem času je trg delovne sile zasičen in znanje postaja vse pomembnejša vrednota. Vsak delodajalec želi najti iznajdljive in samostojne ljudi, katerih znanje sega preko teorije, naučene iz knjig. Konkurenca je velika, zato ni nič čudnega, da delodajalci vse bolj iščejo ljudi, ki izstopajo iz povprečja. Želijo bodoče sodelavce, ki v življenjepis lahko zapišejo kaj več kot le stopnjo izobrazbe in morda omenijo še nekaj ur študentskega dela oz. obvezne prakse.

Toda kje najti priložnost, ki nam omogoči pridobiti omenjene spretnosti? Praksa v tujini je gotovo odlična priložnost, da se naučite večje samostojnosti, komunikacijskih veščin, fleksibilnosti in pridobite dragocene izkušnje z različnih področij, ki predstavljajo pomembne prednosti pri nadaljnem iskanju zaposlitve. Zraven tega spoznate novo državo, njeno kulturo, navade in ljudi ter tako združite prijetno s koristnim.

AIESEC Ljubljana vam ponuja široko paleto možnosti, ko se odločate za mednarodno prakso. Ta je namreč ena izmed primarnih dejavnosti, ki jih AIESEC ponuja svojim članom. Izvajamo štiri vrste prakse, ki se med seboj razlikujejo glede na področje dela, ki ga opravljate. Tako se lahko odločite za management ali tehnično prakso; prakso, ki zadeva pedagoški proces ali pa razvojno prakso. Pri slednji gre predvsem za pomoč marginalnim skupinam pri vključevanju v družbo in pri splošnem razvoju skupnosti.

Trenutno je posebno aktualna praksa v Rusiji in Indiji, kjer lahko opravljate delo s področja financ, podjetništva, kulturnega razumevanja, učenja jezika, informacijske tehnologije in ekologije. Ste vedeli, da ima v Rusiji svoja predstavništva več kot 60 slovenskih podjetij? Za mnoge od njih ta vedno bolj pomembna evropsko-azijska velesila predstavlja glavni izvozni trg. Nič čudnega, da je poznavanje ruske kulture ter poslovnega okolja in navezovanje stikov v njem vse bolj cenjeno med slovenskimi delodajalci.
In kaj pravite na Indijo? Zakaj ne bi združili spoznavanja starodavne kulture s prakso v državi, ki nudi številne priložnosti za tuje investitorje in se uvršča med najbolj perspektivne države 21. stoletja.
Seveda sta omenjeni državi le dve izmed več kot stotih držav vsega sveta, ki so vključene v našo AIESEC mrežo in ponujajo številne najrazličnejše vrste prakse.

Več podrobnosti in prijavnico lahko najdeš na naši spletni strani: http://www.aiesec.org/slovenia/ljubljana/.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.