Akademija za vizualne umetnosti AVA vabi k vpisu

Do 30. septembra se lahko vpišete v tri študijske smeri, in sicer Temeljni študij umetnosti in oblikovanja ter specializirani smeri Likovna umetnost in Konceptualizacija prostora. Vse o njih pa boste izvedeli že naslednji teden na Informativnih dnevih.

AVA deluje v Ljubljani kot neprofitni zavod za izobraževanje in umetniško ustvarjanje že 4 leta. V tem času se ji je uspelo uveljaviti v Sloveniji in na področju bivše Jugoslavije z odličnimi predavatelji ter sodobnimi pristopi učenja in poučevanja. Programi namreč temeljijo na britanskem visokošolskem sistemu FHEQ, kar omogoča študentom, da se po zaključku dodiplomskega študija neposredno vpisujejo na britanske podiplomske študije.

V šolskem letu 2011/12 se lahko vpišete v tri študijske smeri vizualnih umetnosti, ki so Temeljni študij umetnosti in oblikovanja, Likovna umetnost in Konceptualizacija prostora. Temeljni študij umetnosti in oblikovanja traja eno leto, v njem pa spoznate osnove umetnosti in oblikovanja ter temeljne umetniške smeri in teorije. Tako se pripravite na nadaljevanje študija v specializiranih smereh Likovna umetnost in Konceptualizacija prostora. V času študija spoznate klasično in sodobno vizualno umetnost ter nove medije in režijo. Študijske smeri so zasnovane interdisciplinarno, kar pomeni, da osvojite širok spekter medijev kot so slikarstvo, kiparstvo, fotografija, instalacija, 3d oblikovanje, računalniško upodabljanje, animacija, video, filmska, gledališka in TV scenografija, kostumografija, izdelava lutk ter performans.

Študij temelji na kritičnem razumevanju umetnosti v širšem kulturnem in družbenem kontekstu. Študente spodbuja, da se razvijejo v samostojne ustvarjalce ter jih hkrati pripravlja na čimprejšnjo vključitev v umetniško prakso in delovno okolje. Prednosti AVE ležijo v interdisciplinarnem delu, osebnem pristopu, podpiranju individualnosti in kreativnosti ter v odličnem timu mednarodno uspešnih umetnikov oziroma predavateljev ter gostujočih umetnikov. Dodatno pa nudi svojim študentom visok standard šolanja, ki se izraža v intenzivnem in interaktivnem študiju ter nizkem razmerju med študenti in predavatelji (1 predavatelj na 10 študentov). Vsem študentom omogoča AVA tudi celodnevno vodeno ateljejsko delo s celotno infrastrukturo, da lahko nemoteno ustvarjajo. S svojimi deli pa se širši javnosti vsako leto predstavijo na Pregledni razstavi študentov Akademije za vizualne umetnosti AVA.

V Akademijo za vizualne umetnosti se lahko vpišete od 1. do 30. septembra ob predložitvi portfolia. Več informacij o smereh, predavateljih in vpisu pa lahko dobite 2. in 3. septembra na Informativnih dnevnih v Jakopičevi galeriji ali na spletni strani www.ava.si, elektronskem naslovu info@ava.si in telefonskih številkah 01 425 50 06 in 031 270 204.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.