Športne igre

Skupina študentov Univerze na Primorskem se je udeležila športnih iger vzhodno-centralnih evropskih univerz in uspešno zastopala UP.

Športne igre, ki so prvi projekt Združenja vzhodno-centralnih evropskih univerz, katere članica je tudi Univerza na Primorskem, so od 18. do 21. avgusta 2011 organizirali študenti univerze EDUCONS iz Novega Sada. Univerza na Primorskem je financirala odhod petih študentov: Matija Kosmač, Gregor Bujan, Samo Surina, Vito Lužar in Primož Popovič, ki so tekmovali v disciplinah tenisa in košarke, v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske. Iger so se sicer udeležili študenti iz naslednjih držav: Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Albanije, Slovaške, Madžarske in Slovenije.

Študenta UP, ki sta sodelovala v tenisu, sta bila še posebej uspešna. V konkurenci 11 igralcev iz sedmih držav je Primož Popović osvojil 2. mesto, Vito Lužar pa tekmovanje zaključil kot petouvrščeni. Oba študenta obiskujeta UP Fakulteto za turistične študije – Turistica v Portorožu.

V košarki študentje niso bili tako spretni, saj je bila konkurenca v tej disciplini premočna in bi za večji uspeh potrebovali okrepitve.

Po vrnitvi je Matija Kosmač takole strnil vtise: »Celotno tekmovanje in bivanje v prestolnici Vojvodine, na katerem smo študentje navezali veliko stikov in pridobili nove izkušnje, je potekalo v izjemno prijateljskem vzdušju. Uspeha naših študentov pa sta dodaten razlog, da se bomo tudi naslednje leto poskušali udeležiti iger v še bolj izpopolnjeni sestavi za še več zmag.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.