Alumni klub Zveze ŠKIS

Krepitev Zveze študentskih klubov Slovenije preko njenih korenin

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) je bila ustanovljena 16. junija 1994. Zgodovino Zveze je oblikovalo več kot 300 aktivistov, ki že od njenih začetkov izvajajo projekte, pomagajo klubom in pripravljajo vsebine za mlade. Skozi čas so člani Zveze pripomogli k razširitvi njenih osnovnih aktivnosti in večji notranji organiziranosti.

Več kot 70 aktivistov danes skrbi za delovanje petih vsebinskih odborov (Odbor za socialo in zdravstvo, visoko šolstvo, dijake, izobraževanje ter Mednarodni odbor) ter upravnega odbora, ki se ukvarja zlasti z informiranjem, podporo in pomočjo organom in članom Zveze ter izvedbo samostojnih projektov.

Pomemben del Odbora za izobraževanje je Bazen trenerjev, sestavljen iz 22 aktivistov, posebej usposobljenih za izvajanje različnih oblik izobraževanj. V politični del spadata tudi Nadzorna komisija in Varnostni svet Zveze ŠKIS, za pravno podporo Zvezi in študentskim klubom pa je bila vzpostavljena tudi Skupina za pravno pomoč.

Za ohranjanje in nadgradnjo največjega projekta Zveze, Škisove tržnice, vsako leto skrbi ekipa več kot 20 članov, ki se izpopolnjujejo na področju tehnike, gostinstva, marketinga, trženja, odnosov z javnostmi in protokola in festivalskega programa.

 

Namen Alumnega kluba Zveze ŠKIS

Namen vzpostavitve Alumnega kluba Zveze ŠKIS je podpora viziji Zveze preko združevanja vseh posameznikov, ki so bili aktivni pri oblikovanju Zveze ob njenem nastanku in uspešnem vodenju v vseh letih do danes, prav tako pa združiti in formalno omogočiti medgeneracijski prenos znanja.

Preko medgeneracijskega povezovanja in mreženja bomo okrepili tudi pripadnost Zvezi in omogočili povezovanje med strukturami Zveze ŠKIS in njenimi članicami.

 

Vizija Alumnega kluba Zveze ŠKIS

Alumni klub Zveze ŠKIS bo združeval ključne posameznike (predsednike, ključne člene vodstev), ki so Zvezo oblikovali od njenega nastanka naprej, in bo aktivno podpiral svoje člane, člane aktualnih vodstev in aktualnih članic Zveze ŠKIS.

Preko Alumnega kluba si bo Zveza povečala dostop dosocialnega kapitala v smislu prenosa znanja in podpore pri delovanju ter krepkejših stikov z gospodarstvom, politiko, nevladnim sektorjem in ostalimi akterji slovenske družbe, kar ji bo koristilo pri izpolnjevanju svoje strategije in vizije.

Sproti se bo dokumentirala in arhivirala zgodovina delovanja Zveze (vse od njenega nastanka naprej), ki bo vedno na voljo na vpogled novim in starim aktivistom Zveze ŠKIS ter širši javnosti.

Alumni klub se bo srečeval vsaj enkrat letno, in sicer na letnem srečanju članov, vendar bo ohranjal tudi redne medsebojne stike in stike z aktualnim vodstvom Zveze ŠKIS, ki mu bo na voljo za nasvete in pomoč.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.