ANA PLEŠKO JE NOVA PREDSEDNICA ŠOU V LJUBLJANI

Ana Pleško, študentka Fakultete za socialno delo in Fakultete za računalništvo in informatiko je nova predsednica Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani).
Na 25. redni seji Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠZ ŠOU v Ljubljani), ki je potekala 17.6.2011 na Ekonomski fakulteti so jo na to mesto izvolili študentski poslanci s 23 glasovi ZA. Njen protikandidat Tomaž Senečič je prejel 18 glasov.

V novo predsedstvo ŠOU v Ljubljani so bili izvoljeni tudi naslednji študentski ministri, ki jih je predlagala Ana Pleško:

za študijsko problematiko: Aljaž Gaber, študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (prejel je 28 glasov ZA od 42 oddanih).
za socialo in zdravstvo: Andraž Počič, študent Fakultete za farmacijo (26 glasov ZA od 42).
za mednarodno sodelovanje: Katarina Košak, študentka Ekonomske fakultete (28 glasov ZA od 42).
za obštudijske dejavnosti: Klemen Kristan, študent Ekonomske fakultete (28 ZA glasov od 42).
za študentske organizacije visokošolskih zavodov (ŠOVZ): Dejan Roljič, študent Fakultete za strojništvo (23 glasov ZA od 42).

Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani: »Soustvarjajmo skupaj – s študenti in za študente, bo glavno vodilo naše ekipe pri delu v mandatu, za katerega smo bili izvoljeni. Prizadevali in trudili se bomo za to, da bo ŠOU v Ljubljani vselej odprt za dobre ideje študentov in dobre študentske projekte ter za vse tiste študente, ki bi radi poleg znanja na fakultetah pridobivali tudi neformalne izkušnje. Organizacija potrebuje spremembe, dosegli pa jih bomo z vztrajnostjo, poštenim načinom delovanja, sodelovanjem in iskanjem skupnih rešitev.«

Predsedstvo ŠOU v Ljubljani je organ, ki določa študentsko strategijo delovanja organizacije v odnosu do države, univerze in drugih subjektov, s katerimi ŠOU v Ljubljani sodeluje. Med njegove naloge sodi tudi izdelava finančnega načrta ter izvajanje letnega programa dela ŠOU v Ljubljani, ustanavljanje in ukinjanje projektov ter stalnih dejavnosti, sprejemanje stališč, izvrševanje ustanoviteljskih obveznosti do drugih organizacij, katerih ustanovitelj je ŠOU v Ljubljani, in opravljanje drugih, z akti ŠOU v Ljubljani določenih nalog.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.