Štipendije za primorske študente

Univerza na Primorskem je danes objavila javni poziv študentom za pridobitev štipendij iz štipendijskega sklada primorske univerze, iz katerega je bilo že tretje leto zapored podeljenih skupaj 106 štipendij. Za vlagatelje v sklad je rok za oddajo vlog 28. julij do 16. ure, za študente pa do 5. oktobra.

K javnemu pozivu so posebej vabljene delodajalske organizacije in druge institucije, ki se želijo vključiti v sklad v študijskem letu 2011/2012, s čimer si lahko zagotovijo možnost izbora najboljših kadrov. Pogodba omogoči mladim nadarjenim študentom, da tudi po koncu študija ostanejo na slovenski obali, se tu zaposlijo in s svojim znanjem pomembno prispevajo k razvoju gospodarstva.

V Štipendijski sklad Univerze na Primorskem so že zdaj vključena štiri podjetja (Istrabenz, Luka Koper, Banka Koper, Intereuropa), v letošnjem letu pa so se občinam Ilirska Bistrica, Sežana, Hrpelje-Kozina in Divača s podpisom skupnega sporazuma pridružile še občine Koper, Izola in Piran. Prav tako je že dogovorjeno sodelovanje z občinama Postojna in Komen.

Štipendijski sklad Univerze na Primorskem temelji na partnerstvu med Univerzo, občinami in gospodarstvom. Namenjen je nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov Univerze na Primorskem, ponudbi teh študentov delodajalcem še v času študijskega procesa in zagotavljanju možnosti za zaposlitev po končanem študiju. Vanj so na osnovi javnega poziva vključeni le najboljši študenti, o čemer odloča upravni odbor sklada.

Cilj sklada je vzpodbuditi študente k čim boljšim študijskim uspehom. Prav tako so k javnemu pozivu povabljeni tudi dijaki, ki bodo za svoj nadaljnji študij izbrali Univerzo na Primorskem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.