Anketa o demonstracijah

Kakšno je tvoje mnenje na demonstracije študentov in dijakov?
Tatjana
Moje mnenje je, da so šli predaleč. Mislim, da so stvar samo še poslabšali. S takim obnašanjem ne bodo nič dosegli. Itak so pa te proteste organizirale študentske organizacije, ki služijo na račun študentov. Nimam nič proti študentskemu delu, tudi jaz sem delala kot študent in vem, da ta denar še kako prav pride. Marsikdo ne bi mogel plačevat stroške študija, če si ne bi sam zaslužil denarja. Zdi se mi pa, da študentske organizacije malo preveč vzamejo stran, in če bi sprejel zakon o malem delu, bi bole te organizacije na slabšem, bolj kot pa sami študenti.

Tibor
Ja saj ne vem kaj naj rečem na vse to. Lahko zatrdim le to, da sem zgrožen in da si nisem mislil, da bo prišlo do takšne agresije in nasilja. Predvsem pa sem razočaran nad dejstvom, da se je Študentska organizacija dobro zavedala do česa lahko pride, pa so ukrenili bore malo, da bi to preprečili. Podpiram študente, v nobenem primeru pa ne podpiram “ulične revolucije”. Škodo nastalo na protestih pa naj plača organizator shoda in ne davkoplačevalci.

Marko
Ni lepo kar so naredili. Jih po eni strani razumem, po drugi jim pa ne dam prav. Je neumnost metati hrano v parlament, potem pa se pritoževat, da nimajo za malico.

Katja
Katastrofalno, porazno. Sramota za celotno študentsko populacijo, zaradi alkoholiziranosti in “praznih glav” nekaterih študentov, če so sploh študenti tisti, ki so bili najbolj huliganski. Zgrožena sem.

Metka
Izgovor za pijančevanje in vandalizem…

Alenka
Študentje in dijaki so se na demonstracijah vsekakor vedli skrajno neprimerno, me ne boli toliko za tista parlamentarna okna, ki jih bodo parlamentarci že kaj kmalu zamenjali, kajti če imajo denar za drage nepotrebne avtomobile in letala, bo še za to, čeprav nasilja absolutno ne podpiram, ampak da so uničili tudi kulturno dediščino, pa se mi zdi neodpustljivo. Po drugi strani pa se resnično vprašam, če so se vsi sploh zavedali proti čemu so protestirali. Menim, da je še vedno osnova študenta, da študira in ne da dela, je pa res, da sama ne bi mogla študirati, če ne bi delala, ampak če hočeš redno študirati, tudi ne moreš vsak dan delati. Jaz sem delala vse vikende in včasih sem že komaj zmogla. Menjala kar nekaj delodajalcev in skrajni čas je, da jim kdo stopi na prste. Nekateri delodajalci študente izkoriščajo na celi črti, dobesedno se včasih norčujejo, se ne držijo dogovorov, te uvajajo tudi po pol leta brez plačila, na koncu pa te odslovijo, če pa že delaš, pa moraš še imeti srečo, da te plačajo in če te ne, se nimaš kam pritožit. Študentski servisi bi se naj sicer postavili za tvoje pravice, a če delodajalec ne vrne napotnice, lahko na plačo pozabiš. Se mi pa zdi skrajno neprimerno tudi od študentskih servisov, da na svojih spletnih straneh objavljajo dela, ki niso za nikamor. Glede na to da so oglasi na študentskem servisu, kjer naj bi dodaten zaslužek iskali dijaki in študentje, jaz ne vem, kaj tam počnejo oglasi, ki od dijaka ali študenta zahtevajo večletne izkušnje! Kje pa jih naj dobiš, če si pa študent, saj kolikor je meni znano, bi naj bil kot dodatna pomoč, s tem nekaj zaslužil ter pridobil kakšno izkušnjo.
Menim, da je krivda na eni in na drugi strani, vsekakor pa je trenutno nad študentskim delom pri delodajalcih premajhen nadzor. Je pa tudi res, da so štipendije tako majhne, da z njimi komaj kriješ prevoz, kje je še prehrana, knjige in vse ostalo. Zakon o malem delu je pomanjkljiv in nedosleden, vsekakor bi nekakšen zakon o malem delu moral nastati, jaz bi ga raje poimenovala študentski zakon – pravice in dolžnosti, a temu manjka še marsikateri člen in marsikatera sprememba, treba se bi ga lotiti na večjem deležu mnenj dijakov in študentov ter ugotoviti kakšne so denarne potrebe za normalno preživetje in kolikor se ob študiju lahko dela.

Urška
Takšno obnašanje je primerno za živali. Včerajšnji dogodek je odraz čezdalje večje razvednotenosti in brezglavosti mladih.

Andreja
Groza!!!! Očrnili so vse študente in dijake! Ne vem, kaj so sploh mislili doseči z nasiljem!? Samo vse slabše bo zaradi vsega tega.

Maja
Nisem ravno ponosna na ravnanje študentov in dijakov. Je pa res, da ne smemo vseh metati v isti koš. Na demonstracije je na podlagi dobrih namenov odšlo (po moje) vsaj večina dijakov in študentov, potem pa smo zaradi nekaj takih razgrajačev, oziroma nenormalnih protestnikov “umazani, oblateni” kar vsi! Po eni strani si mislim, pa dajte, uvedite nov zakon o malem delu, se bo po novem vsaj študiralo, ne pa na veliko popijančevalo, tako kot veliko študentov in dijakov počne. Spet ne smemo biti krivični in vseh metati v isti koš. Sam vseeno, mladi in toliko alkohola. Pa ne rečem, da bi bil to kakšen koncert ali pa festival, to pa je bil protest. A je bil alkohol res tako nujno potreben??? Ali je res moral biti prisoten, da “smo si mogli naliti riti in smo šele nato lahko izrazili mnenje o malem delu”??????? Po slikah in filmčkih sodeč so večina razgrajali dijaki. No, super, res dobre in sposobne generacije prihajajo za nami “študirat”! Čestitke mladina, na “dobri” poti smo!

Katra

Do tega vandalizma vsekakor ne bi smelo priti. Žalostno je bilo, ker večina dijakov in študantov ni vedelo zakaj so sploh prišli. Demonstracije so izkoristili za zabavo, pitje… Mislim, da bi morali organizatorji poskrbeti tudi z vsebino novega predlaganega zakona, ne pa samo z oglaševanjem naj pridejo na demonstracije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.