Antioksidanti, zmagovalci ŠOUROCK’15

ŠOUM zmagovalnim skupinam omogoča tudi predstavitev na večjih odrih po Sloveniji. Po nastopu na Lampiončkih, bodo Antioksidanti zaigrali še na številnih poletnih festivalih.

 

Zasedba Antioksidanti, ki je zmagala na letošnjem natečaju za najboljšo študentsko-dijaško glasbeno skupino, čaka pestro poletje, saj bodo nastopili na številnih velikih ter priznanih festivalih po Sloveniji. Antioksidanti so že 12. zmagovalci ŠOUROCK-a, ki velja za enega najpopularnejših izzivov za neuveljavljene glasbene skupine v Sloveniji.

Zmagovalce letošnjega natečaja je v velikem finalu, ki se je odvijal na ŠTUK-u izbrala strokovna komisija v sestavi: Jan Sredenšek, Max Gregor, Marko Furek, Marko Jakopanec ter ambasador natečaja Marko Soršak-Soki, bobnar ene najbolj priznanih slovenskih zasedb – Elvis Jackson.

Zmagovalci so uvodoma zaigrali pred več tisoč glavo množico naLampiončkih 2015, nastope pa imajo zagotovljene še na dogodkih kot so: Festival LentGora Rocka (26. – 28. 6.), KKŠ Summer fest (14., 15.8.), Poletje v LendaviSchengefest (29.7. – 1.8.), leto pa bodo zaključili tam kjer so začeli – na ŠTUK-u.

 

Kdo in kaj so Antioksidanti?

Skupina Antioksidanti prihaja iz Ajdovščine. Mnogi pravijo, da je to ena izmed tistih zasedb, ki rešuje dušo rokenrola, v času vse bolj popularne elektronske glasbe. Skupino odlikuje suveren odrski nastop. Čvrsto in uigrano ritem sekcijo dopolnjujejo umazani, a natančni in barvno pestri rokerski rifi kitarskega tandema. Čeznje subtilno, a hkrati rokersko odločno udriha vokalist z redko slišanim glasovnim razponom. Avtorske skladbe so zvočno in aranžmajsko dodelane ter sporočilno tehtne, njihova dinamika pa spontano prestopi meje odra. Skupina je najbolj znana po iskrenosti v glasbi, energičnem nastopu in družbeno kritičnih besedilih.

Za seboj imajo veliko število nastopov, predvsem na območju severne primorske in okolice Ljubljane. Izpostaviti je potrebno Majske igre v Ljubljani, Festival Gora Rocka, Festival Fronta v Kobaridu, Vipavska trgatev v Vipavi, Kamfest v Kamniku, Veliki Božični rock koncert v Postojni, Oktoberfešta v Ajdovščini, Šentrock v Šentjurju, Blok Party v Ljubljani…

Skupina Antioksidanti je bila ustanovljena leta 2009, ko se je Andražu Žvoklju ter bratoma Juriju in Darjanu Brusu pridružil Grega Marc na kitari. Po enem letu jih je okrepil še Erik Jež in takrat je band stopil na resnejšo pot in začel redno koncertirati. V tistem letu so zmagali tudi slovensko-italijanski natečaj Mladi brez meja. V letu 2013 je prišlo do kadrovskih sprememb, saj Je Jurija Brusa na bobnih zamenjal Gal Furlan. Tri mesece po menjavi so prejeli nagrado za najboljšo mladinsko rock zasedbo na tekmovanju Rock Vizije, poleg tega naziva so bili podeljeni še vizionarji za najboljšega pevca Eriku Ježu ter najboljšega avtorja tekstov in melodij Andražu Žvoklju. Leto kasneje so se odloči, da odidejo v studijo in posnamejo svoje komade. Letos, 16. januarja so Antioksidanti izdali prvenec z naslovom Parfum in plastika.

 

Člani: Erik Jež, vokal; Andraž Žvokelj, kitara; Grega Marc, kitara; Gal Furlan, bobni; Darjan Brus, bas

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.