Začenja se EUC Koper!

V Kopru se konec tega tedna pričenja 13. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Prvenstvo bo na sporedu od 21. do 27. junija 2015 in bo gostilo okrog 450 udeležencev, ki bodo zastopali svoje univerze iz kar 14 različnih držav.


Košarkarskega prvenstva se bo udeležilo 16 najboljših moških in 12 ženskih evropskih univerzitetnih ekip, ki jih čaka naporen ritem tekem. Kar 78 tekem se bo namreč zvrstilo v dvoranah OŠ Koper, STŠ Koper ter Areni Bonifika. Prve tekme bodo pričele v nedeljskih dopoldanskih urah, 21. junija, uradna otvoritvena slovestnost pa se bo odvila ob 19. uri na Titovem trgu.

 

Predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič je dejal: “Le nekaj dni nas loči do pričetka prvenstva in kot organizator si vsekakor želimo in nadejamo, da bodo tako udeleženci kot tudi obiskovalci imeli kaj za videti. Univerzitetno košarkarsko prvenstvo lahko namreč štejemo med vrhunska prvenstva, saj so člani univerzitetnih ekip tudi nekateri vrhunski športniki, pogosto pa celo državni reprezentanti. Univerza na Primorskem in mesto Koper bosta s takšnimi prvenstvi rasli kot destinacija za turizem in študij.

 

Organizacija univerzitetnega prvenstva je poseben izziv, zato me zelo veseli, da so organizatorji uspeli pripeljati ta poseben dogodek v Koper. S tovrstnimi prvenstvi se krepi sodelovanje med univerzami ne samo na nacionalnem, ampak tudi na mednarodnem področju in prinaša univerzi gostiteljici nedvomno odlično priložnost za prepoznavnost v širšem evropskem prostoru. To je tudi možnost, da se izkaže pomembnost obštudijskih dejavnosti študentov in njihovih športnih dosežkov,” meni rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič.

 

Vsi ogledi tekem so brezplačni. Razpored tekem bo objavljen na uradni spletni strani prvenstva http://basketball2015.eusa.eu/, prvenstvo pa bo možno spremljati tudi preko različnih družbenih omrežij: FacebookTwitter (@EUCKoper) in Instagram (EUCKoper)

 

Trinajsto Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki – EUPK organizira Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (UP), Mestno občino Koper (MOK), Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP), Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) in spada v okvir evropskih univerzitetnih prvenstev pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA).

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.