Arnesov brezplačni odprti spletni tečaj o varni rabi interneta in naprav

Arnes 11. novembra pričenja z izvedbo brezplačnega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav, na katerega se zainteresirana javnost že lahko prijavi na mooc.arnes.si.

 

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes udeležencem brezplačnega odprtega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav omogoča, da osvojijo digitalne kompetence povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij in se seznanijo z zaščito naprav, zasebnosti in digitalne identitete in zaščito zdravja ter okolja.

 

Udeleženci tečaja bodo izvedeli, kakšne nevarnosti prežijo na njihove naprave in kako jih lahko zaščitijo. Naučili se bodo prepoznavati ribarjenje in druge prevare, s katerimi na uporabnike prežijo nepridipravi na spletu in izvedeli, ali so virusi na spletu še vedno aktualni.

 

Na tečaju se bodo udeleženci seznanili tudi s primeri nevarnih praks deljenja osebnih podatkov in možnimi posledicami ter izvedeli, kako uporabniki aplikacije plačujejo s svojimi osebnimi podatki in kako ponudniki z njimi tudi dobro služijo. Naučili se bodo zaščititi svojo zasebnost na spletu in aktivno poskrbeti, da zaščitena ostane tudi zasebnost prijateljev in znancev.

 

Izvedeli bodo, kako raba tehnologij vpliva na zdravje in se začeli zavedati vplivov, ki jih ima tehnologija na okolje ter na nekatere ljudi, ki lahko postanejo žrtve medvrstniškega nasilja, oziroma odvisnosti.

 

Tečaj je namenjen javnosti, tako osnovnim, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom. Za uspešno sodelovanje na tečaju uporabniki prejmejo Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V primeru, da se po uspešno opravljenem tečaju odločijo še za udeležbo na srečanju v živo, pa še potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur, ki je sicer namenjeno predvsem šolnikom.           

 

Tečaj bo vodila Maja Vreča, zaposlena na Arnesu in sodelavka Centra za varnejši internet SAFE-SI. Predavanja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij izvaja za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake ter učence. Tesno sodeluje tudi znotraj evropskega INSAFE združenja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.