Študentski kampus s koncertom tribute skupine The Doors Alive

Letos praznujemo 50. obletnico nastanka legendarne rock skupine The Doors, ki je v šestdesetih navduševala s hiti, kot so »Light my fire«, »The End« in »Riders on the storm«. Njihovo obletnico bomo v Študentskem kampusu proslavili s koncertom tribute skupine The Doors Alive, ki bo potekal v soboto, 14. novembra 2015, s pričetkom ob 20. uri.

The Doors Alive ustvarjajo zvok, izgled, prisotnost in realistični občutek 60. let prejšnjega stoletja, ki občinstvo popelje nazaj v čas uspešnic legendarnih kalifornijskih rock gurujev. V živo bomo lahko podoživeli to, kar lahko danes poslušamo zgolj še na zvočnih posnetkih! Kot predskupina se bo predstavila tudi slovenska zasedba Dry Fish.

The Doors Alive veljajo za enega najboljših in najbolj avtentičnih »tribute to The Doors« glasbenih skupin. »Kot velik The Doors oboževalec sem bil na že nekaj Tribute to Doors koncertih, vendar moram povedati, da ste vi najboljši med vsemi! Pridite kmalu spet nazaj,« je skupini sporočil eden izmed obiskovalcev njihovega koncerta.

 

Prvih 500 vstopnic je za študente že na voljo po posebni akcijski ceni 9 evrov, nato bodo cene v predprodaji po 12 evrov, na dan koncerta pa bodo obiskovalci lahko koncert poslušali že za 15 evrov. Vstopnice si lahko zagotovijo preko spletne strani www.eventim.si in na drugih Eventimovih predprodajnih mestih

The Doors Alive igrajo ritmično nalezljive melodije s hipnotičnim zvokom orgel, grobo blues kitaro, rednimi, poenostavljenimi ritmičnimi vzorci in z bariton glasom recitirajo poezijo Jima Morrisona. Pevec Willie obvladuje glas in videz izjemnega Jima Morrisona v kasnejšem obdobju delovanja skupine. Člani skupine The Doors Alive uporabljajo enake inštrumente, kot so jih pravi The Doors nekoč, da bi dosegli karseda originalen in verodostojen zvok šestdesetih let.

The Doors Alive so igrali in napolnili nekaj najprestižnejših prizorišč in klubov po vsej Evropi in Veliki Britaniji ter navdušili občinstvo od Orkneya do Berlina in nazaj. Kot glavni nastopajoči so navdušili poslušalce največjega festivala posvečenega skupini The Doors – The Feast Of Friends, razprodali so liverpoolski Cavern Club in manchesterski Academy 3. 

Več o dogodku najdete na www.kampus.si ali www.facebook.com/studentskikampus

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.