Asistent Fakultete za energetiko četrtič na Dakarju

Simon Marčič, asistent na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, se je v teh dneh že četrtič udeležil vzdržljivostnega relija Dakar, ki je tudi letos potekal v Južni Ameriki, in sicer v Peruju, Boliviji in Argentini. 40. tradicionalni reli se je pričel 6. januarja 2018. Kot edini Slovenec je dosegel je 69. mesto v skupni razvrstitvi in 13. mesto v svoji kategoriji.

Simon Marčič je ponovno nastopal v najtežjem razredu Originals, kjer udeleženci nimajo asistenčne podpore, zato je bila zanj dirka še toliko težja. Simon je sicer prvi reli v letu 2014 predčasno končal zaradi zlomljenega zapestja, v letu 2016 je dirko kljub poškodbi rame končal na skupno 79. mestu, v lanskem letu pa je reli zaradi težje poškodbe golenice in mečnice predčasno končal. Kljub temu, da je Simon zaradi poškodbe izpustil kar nekaj mesecev treningov, se je ponovno pogumno podal na najtežji reli na svetu.


Reli, ki se je pričel v obmorski Limi v Peruju, se zaključi 20. januarja 2018 v argentinski Cordobi, prepričani smo, da tudi z uspešnim zaključkom Simona. ​

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.