BEST dnevi tehnike in naravoslovja

BEST Ljubljana organizira dogodek BEST dnevi tehnike in naravoslovja (BDTN) na katerem bodo delavnice in predavanja, ki bodo potekala od 12. do 18. decembra na fakultetah Univerze v Ljubljani. Na dogodku bodo študenti pridobili praktična znanja, spoznali nove ljudi in se hkrati zabavali. Predavanja in delavnice bodo vodili profesorji in asistenti različnih fakultet, cilj dogodka pa je promovirati tehnične in naravoslovne vede ter študentom omogočiti sodelovanje z akademskim in podjetniškim svetom. V okviru BDTNja se bo odvijalo tudi programersko tekmovanje Hackathon, na katerem se bodo udeleženci potegovali za 1000 €.

 

PONEDELJEK, 12.12. 2016: 

Energetika prihodnosti – Predavanje o virih energije v času, ko se zaradi elektrifikacije transporta porabniki spreminjajo, zahteve po nižjih emisijah se zaostrujejo, obnovljivi viri pa kljub nižji ceni ohranjajo svoje osnovne slabosti.

Predstavitev KIC InnoEnergy – Predstavitev mednarodne šole in možnosti pridobitve štipendije ob študiju (do 750€ na mesec).

Urbano rudarjenje – Predavanje o podzemnem pridobivanju blokov naravnega kamna in zeleni elektriki iz deponijskega plina z odlagališč komunalnih odpadkov.

 

TOREK, 13.12. 2016: 

Uvod v znanost o podatkih – Delavnica o tehnikah za podatkovno analitiko in vizualizacijo ter prikaz osnov strojnega učenja.

Izraba plitke geotermije za izboljšanje kvalitete bivanja – Predavanje o sodobnih metodah izrabe geotermalne energije.

Veščine javnega nastopanja z uporabo vizualnih medijev – Predavanje o moči elektronskih medijev in njihovi uporabi.

 

SREDA, 14. 12. 2016: 

Učinkovito delo v timu: Zakaj strokovnost ni dovolj – Predavanje o delu v timu in pravilnemu pristopu k posamezniku ter kako motivirati sebe za doseganje ciljev.

Fuzija – Predavanje o osnovah fuzije in kako bi se jo lahko uporabljalo za pridobivanje energije.

 

ČETRTEK, 15. 12. 2016: 

Prehranska dopolnila pri športnikih – Predavanje o prehranskih dopolnilih, ki lahko športnikom koristijo, lahko pa predstavljajo nevarnost za zdravje.

3D-tisk – Sprehod po procesih hitrega prototipiranja, izdelave kalupov in orodij, do neposredne izdelave 3D-tiskanih izdelkov.

 

SOBOTA in NEDELJA, 17. in 18. 12. 2016: 

Hackathon – Programersko tekmovanje, kjer bodo udeleženci iskali rešitve za pametna mesta prihodnosti in se potegovali za 1000 €.

 

Mesta za Hackathon so omejena, zato pohitite!

 

Vsa predavanja in delavnice so brezplačne.

 

Za več informacij in prijave obiščite http://www.bdtn.bestljubljana.si 

in Facebook stran https://www.facebook.com/BestLjubljana/.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.