Mladi in kompetentni beležijo v e-Nefiks!

Mlade, ki svoje znanje beležijo, tudi letos na Zavodu Nefiks vabijo k prijavi na Nefiks priznanje. S tem bodo postali še bolj vidni na trgu dela. K prijavi so vabljene tudi organizacije, ki z vpisovanjem mladim pomagajo krepiti zaposlitveno pismenost in promovirajo svoje poslanstvo.

 

Nefiks je vodilni sistem beleženja neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, ki mladim omogoča, da na enem mestu sistematično zberejo vse neformalno pridobljene in s strani organizacij potrjene kompetence. Urša, 23, prejemnica zlatega Nefiks priznanja v preteklosti: “Priznanje mi je dalo še dodatno motivacijo in spodbudo, da nadaljujem pri projektih in prostovoljnem delu in da oddrvim novim izzivom naproti. Neformalna izobrazba tako končno pridobiva na svojem bogatem pomenu. Hvala ekipi Nefiks!”

 

e-Nefiks je brezplačno dostopen na spletu, v letošnjem letu pa je dobil novo grafično preobleko in nekaj uporabnih novosti za organizacije. “Sedaj je na voljo obvestilnik, udeleženci se na dogodek lahko prijavljajo, iz njihovih prijav pa se samodejno ustvarijo liste prisotnosti” je povedala Anita Boljte, strokovna sodelavka zavoda, ki  organizacijam lahko pomaga pri uporabi sistema in tudi pri prijavi na prizanje.

 

Predstavnica organizacije DRPD Novo mesto, prejemnica priznanja v lanskem letu je povedala: “Konec vsakega šolskega leta našim prostovoljcem vpišemo vse dejavnosti, ki so jih opravili v sklopu našega društva. Želim si, da bi se čedalje več organizacij in posameznikov odločilo za vpis v Nefkis, saj s tem pridobijo vsi.”

 

Prijave na Nefiks priznanje, ki jih sprejemajo do vključno 31. decembra 2016 so letos še enostavnejše, saj se lahko prijavite z nekaj preprostimi kliki v osebnem eNefiksu, pod zavihkom NEFIKS PRIZNANJE. Tisti, ki pa še vedno prisegate na knjižico Nefiks, to lahko storite tako, da skopirane vpise pošljete na naš naslov Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana. Možna je tudi kombinacija obojega.

 

S prijavo na priznanje lahko vpisi, ki jih že imate še pridobijo na veljavi, za koga pa je lahko to tudi spodbuda, da zabeleži svoje kompetence za nazaj, saj je z Nefiksom tudi to mogoče. Mladi in kompetentni beležijo – bodite med njimi!

 

Zaključna podelitev priznanj bo potekala v torek, 10. januarja 2017 v Ljubljani.

 

Za več informacij o priznanju in dogodku obiščite spletno strani strani www.nefiks.si in www.talentiran.si ter Facebook strani Zavoda Nefiks.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.